CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in açıklamaları Nevşehir kamuoyunu karıştırdı. Gürer´in açıklamasıyla başlayan tartışma KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ve CHP İl Başkanı Kamil Gülmez arasında devam etti.

Dün CHP İl Başkanı Gülmez, yaptığı açıklamayla KAPTİD Başkanı Dinler´i eleştirmiş, “KAPTİD Başkanı Yakup Dinler´in “Kapadokya denkleminde Niğde´nin olmadığını” söylemesi doğru değildir. Zira 2012 yılında Nevşehir ve Kayseri´de yapılan Tarihi Kentler Birliği tarafından organize edilen Kapadokya´da Sürdürülebilir Kültür Turizmi İçin Yol Haritası Çalıştaylarında Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir turistik Kapadokya olarak kabul edilmiştir. Bölgede yapılacak planlama ve projelerin bu yol haritasıyla uyum içinde olmasının tarihi ve kültürel dokunun korunması ve turist geceleme sayısının artırılmasına esas kabul edilmesi kararlaştırılmıştır. Böyle bir havza planlaması Trakya ve Göller Bölgesi gibi birçok bölgede de yapılmıştır. KAPTİD´in bu yanlışı düzeltmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Dinler bugün bu açıklamaya cevap verdi. Dinler´in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Bundan 1 hafta önce KAPTİD Başkanı sıfatıyla, parti ismini zikretmeden Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer´in “Kapadokya´nın Başkenti: Niğde” ve “Hızlı Tren Avanos´tan değil Niğde´den geçsin” söylemlerini bir Kapadokya STK´sı olarak eleştirmiştik.

Siyasi oluşumlara nötr, tek amacı Kapadokya ve Kapadokya turizmini korumak, geliştirmek ve tanıtmak olan Kapadokya´nın tek turizm STK´sı KAPTİD olarak biz bu şekilde hassas ve dikkatli davranırken olayın üstünden 1 hafta geçtikten sonra CHP´nin Nevşehir İl Başkanı Sayın Kamil Gülmez´in gerçeklikten uzak basın açıklamasını okuduk.

Açıklamalarımızın ardından 1 hafta geçmiş olmasına rağmen maalesef Sayın İl Başkanı bizim söylemlerimizi okuma zahmetinde bile bulunmamış veya ne demek istediğimizi, ne yapmak istediğimizi anlayamamış. Biz KAPTİD olarak asla ve asla CHP´ye yönelik asılsız itham ve söylemlerde bulunmadık. Nevşehir merkezli hizmet veren bir turizm STK´sı olarak bizim amacımız Nevşehir´i ve Kapadokya´yı alacağı hizmetler yönünden savunmaktır ve sonuna kadar bu böyle devam edecektir. Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer´in hızlı tren projesinin Niğde´den geçmesini istemesi gibi bir söylemi olması çok doğaldır, çünkü kendisi Niğde´nin Milletvekilidir.

Buradan tüm kamuoyu nezdinde soruyorum size Sayın Gülmez: Siz nerenin il başkanısınız? Nevşehir´in mi yoksa Niğde´nin mi?

Yüksek hızda tren projesi Nevşehir´den geçecek ve siz Niğde Milletvekilinizin Nevşehir´den geçmesin Niğde´den geçsin söylemlerini destekleyeceksiniz öyle mi? Sayın Gülmez, siz çok ama çok yanlış yerde siyaset yapıyorsunuz. Bir an önce nüfus kaydınızı komşu ilimiz Niğde´ye taşımanızı ve siyasi hayatınızı orada devam etmenizi şiddetle öneririz. Nevşehir´de siz ve sizin gibi tüm siyasetçilerin amacı Nevşehir´e hizmet getirmek olmalıdır, hizmetin Nevşehir´den gitmesine çanak tutmak değil. Bize, Kapadokya´da parti ismi farketmeksizin bölgemizi savunacak siyaset adamları lazım.” Haber: Alpaslan Körükcü