Katıldığı bir televizyon programında iki önemli konuda değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhan Kaya, af konusunda vatandaşların beklenti içerisinde bulunduklarına dikkat çekerken, yöre çiftçilerinin döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı kaynaklanan girdi maliyetlerinin aşırı düzeyde artırılmasının da devletin yetkili kurumlarınca denetlenmesi gerektiğine işaret etti.

Vatandaş af konusunda oldukça umutlu

MHP Genel Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusunda vatandaşların umutla meclisin açılmasını beklediklerini kaydeden İl Başkanı Kaya, “Vatandaşlarımızın af konusunda bir umut beslediğini bizzat gördük. Vatandaşlarımız bu süreç içerisinde partimizi ziyaret ederek bu konudaki beklentilerini ve umutlarını bizlere de aktardılar. Bu konuda bizleri partimize de gelerek ziyaret eden vatandaşlarımızın Meclisin yeni çalışma döneminin başlamasıyla birlikte beklentileri büyük” diye konuştu.

İşsizliğin üzerinde çok ciddi durmamız lazım

Nevşehir’deki işsizliğin düşürülmesi ve istihdam olanaklarının artırılması için çözüm aranması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Kaya, “TÜİK verilerine göre işsizlik 9.6 olarak açıklanmıştı. Telefonlarla bizlere ulaşan, bizzat partimize gelen vatandaşlarımızdan ilimizde aşırı düzeyde bir istihdam yetersizliğinin olduğunu gördük. Bacasız fabrika olarak adlandırdığımız turizmde, tarımda ve organize sanayi bölgemizin gelişmesiyle birlikte bu konuda Nevşehir’de önemli adımların atılabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yerelde siyasi parti temsilcilerimizle ve bürokratlarımızla da zaman zaman istişarelerde bulunduk. İşsizlik sorunun ciddi oranda üzerine gitmemiz gerekiyor. Son aylarda özellikle tarımla ilgili bazı sorunlar nedeniyle aşırı bir taleple karşı karşıyayız. Çiftçilerimiz son aylarda döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle tarım girdilerine yapılan zamlarla ilgili devletimizin yetkili kurumlarının denetimlerini sıklaştırmasını bekliyorlar. Fırsatçılara göz açtırılmamasını istiyor” açıklamalarında bulundu.