Kılıç bu konuda şunları söyledi:

”Nevşehir büyük bir şehir olmamasına rağmen trafik sıkışıklığı ve park yeri problemini büyük ölçüde yaşamaktadır. Bunun sebeplerinden birisi şehrin kuruluş düzeni ve coğrafi yapısıdır. Ancak asıl önemlisi artan trafik yoğunluğuna paralel olarak gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması, yeterli yolların ve araç park alanlarının yapılmamasıdır. Özellikle Eski Nevşehir diyebileceğimiz ticaret ve sosyal hayatın yoğun olarak yaşandığı bölgelerde park problemi had safhadadır. Çarşıda işi olan vatandaşlar araçlarını koyacak yer bulamadığı için buralara gelmek istememektedir. Bu bölgeye yapılan büyük alış veriş merkezi de trafik yoğunluğunu daha da artırmış, trafiğin olumsuz yönde etkilenmesine sebep olmuştur.

Trafik düzeninde amaç kavşağa giren aracın en kısa zamanda buradan tahliye edilmesine dayanır. Böylelikle boşalan kavşak bir sonraki aracın geçmesi için hazır tutulur. Nevşehir’de halihazırda uygulanan mevcut ışık düzenine göre araçlar anlamsız bir şekilde kavşakta bekletilmekte ve sunni bir trafik yoğunluğu yaratılmaktadır. Bunu Meteris Kavşağında, Borsa Kavşağında, Ziraat Bankası önünde ve Jandarma Kavşağında rahatlıkla görebiliyoruz. Her yönden gelen araçlara aynı sürede geçiş izni vermek yerine aracın fazla geçtiği ana artellerde daha uzun süreli, diğerlerinde daha kısa süreli geçiş izni verilmelidir. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu saatlerde yoğunluk istikametinde bir düzenleme yapılabilir. Sistem 24 saat aynı düzende çalışmak yerine trafiğin durumuna uygun olarak esnek bir değişiklik gösterebilmelidir.

 Yine pek çok şehirde uygulanan yeşil dalga sistemi özellikle Çevre Yolunda ve Jandarmadan, Üniversite önüne kadar uygulanabilir. Bu sayede belli bir hızla giden araçlar hiç kırmızı ışığa takılmadan geçer gider. Yine akıllı sistem denilen sensörler vasıtasıyla trafik yoğunluğuna göre sistem kendi içinde bir düzenleme yaparak boş yolda kırmızı ışık yakarak araçları bekletmez. Hangi tarafta araç ya da yaya varsa o tarafı trafiğe açar. Bu tür çözümler hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlar.

Park yeri sıkıntısının da Nevşehir’de çözülmesi lazımdır. Şehir Merkezinde bazı yolların kenarının paralı park yeri haline getirilmesi sebebiyle trafik olumsuz etkilenmektedir. Park yeri olarak ayrılan alanlar yetersiz olduğu için vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bırakmak zorunda kalıyorlar. Zaten dar olan yollar bu sıkışıklığı daha da artırmaktadır. Yazılan cezalar sıkıntı yaratmaktadır. Biz daha önce de açıkladığımız üzere Gülbahçe’nin ve Şehir Palas Oteli’nin olduğu yerlerin altını kapalı otopark üstünü de yeşil alan yapacağız. Böylelikle bu bölgede yaşanan yoğun park sıkıntısını ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Yeni yerleşim yerlerinde geniş park alanları yapılmasını mecburi hale getireceğiz.”