52. Ulusal 26. Uluslar arası Hacı Bektaş Veli´yi anma etkinlikleri Nevşehir´in Hacıbektaş ilçesi Çilehane mevkiinde gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, çok sayıda CHP milletvekili ve belediye başkanı katıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibinin gösterisinin ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl´de ve Kars´ta hayatını kaybeden şehitlere Allah´tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. 

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin insanları böyle acıları yaşamayı hak etmiyor. Erenlerin sevdasıyla bezenmiş bu topraklar, böyle yıkımlar, böyle felaketler ve böyle acılarla anılmayı hak etmiyor. Barışla, adaletle, özgürlükle eş anlama gelmesi gereken Anadolu ne yazık ki, sönen ocaklar, gözyaşı döken analar, evlat acısı çeken babalarla anılır hale geldi.

Herkese açıkça soruyorum babalar çocuklarını gömerken kim hangi zaferi kutlayabilir? Babasına sarılarak uyuması gereken çocuklar babalarının tabutlarına sarılıp ağlarken hangi insan gülebilir? Tabutlardan, kandan, nefretten ve ölümden beslenen bir anlayışla kim ne kazanabilir? Biz teröre ve şiddete asla geçit vermemeliyiz. Bu güzel ülkeyi cehenneme çevirmek isteyenlerin karşısında dimdik durmalıyız.  Biz barış diyeceğiz, insanlık diyeceğiz, birlikte huzur içinde yaşamak diyeceğiz. Herşeyden önce Türkiye diyeceğiz. Bırakın silahları, insanlar yaşasın, 
Türkiye kazansın demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz buraya sadece velilerimizi anmaya ve onlara şükranlarımızı sunmaya gelmedik. Biz onları anlamaya, onları birazcık olsun rehber edinmeye geldik” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Veliler Allah dostudur. Hacı Bektaş Veli´nin öğretilerine bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu ülkede yaşayan herkes dili, dini ne olursa olsun bizim için kutsaldır. Çünkü insanlar arasında ayrım yoktur. “Oturduğun yeri pak et, lokmanı hak et” diyor Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli.

Bizim bütün insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Bizler ülkemize, dünyaya bakıp, aman bana ne diyemeyiz. Bu dünyayı insanlığa yakışır bir hale getirirsek yediğimiz lokmaları o zaman hak ederiz. Bölgemizde büyük bir ateş var. Suriye´de, Irak´ta milyonlarca masum insan büyük acılar yaşıyor. Bütün İslam ülkeleri çeşitli acılar ve felaketlerle karşı karşıya. Savaş, açlık, ölüm, yoksulluk ve sefalet her tarafı sarmış durumda. 

Bugün birileri İslam adına insanları köle yapıyor, tecavüz ediyor, toplu katliamlara maruz bırakıyor. Anayasamızda şu yazıyor: “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir” bizi diğer İslam ülkelerinden ayıran en önemli işte budur.” Haber: Alpaslan Körükcü