MHP milletvekili aday adayı Koç, “Mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil´in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz” dedi.

“Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz´den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz” diyen Koç, “15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife´nin müjdecisi olan Berat Kandil´i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükafat hazinesidir. İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat´in eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır” diye konuştu.

Koç, “Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah´tan niyazımdır. Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir.  Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili´nin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla silkinip toparlanmamız lazımdır. Yüce dinimiz İslam´ı tamamıyla anlayıp yaşamak, efendimiz Hz. Peygamber´in hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız. Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili´ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.