Vali Mehmet Ceylan, beraberinde Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Aydoğan Aslan ile birlikte güney çevreyolu ve havaalanı yolunda incelemelerde bulundu.

İlk olarak güney çevre yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ceylan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürü Aslan, güney çevre yolunun uzunluğunun yaklaşık 9.7 kilometre olduğunu belirterek bu yıl trafiğe açılacağını söyledi.

Aslan, ?Şuanda asfalt sati kaplama çalışmaları devem ediyor.

Birkaç gün içerisinde bitecek. Kavşakta da düzenleme çalışmalarını bitirdikten sonra 2014 sezonu içerisinde trafiğe açılacak dedi.

Trafiğe köklü çözüm olması için köprülü kavşak yapacaklarını ifade eden Aslan, burada köprülü kavşak projemiz var. İhale çalışmaları devam ediyor.

Anayolu yaklaşık 7 metre aşağıya indireceğiz anayol alttan geçecek köprü çardak yoluna bağlanacak. Şuan ihale aşamasında bütçesi 15 milyon. Güney çevre yolu ise  18 milyon TL dedi.

Daha sonra Acıgöl ilçesine geçen Ceylan, burada havaalanı yolunu inceledi çalışmalar hakkında bilgi alan Ceylan konuşmasında, havaalanı yolunun da bu yıl tamamlanacağını söyledi.

Trafiğin yoğun olmaması nedeniyle çift şerit bir yol olduğunu kaydeden Ceylan, sati kaplama ile birlikte Aksaray ile havaalanı arası 20 km kısalmış olacak.

Kapadokya havaalanını kullanacak olan Aksaraylıların daha kısa zamanda ulaşımını sağlayacak.

Bu yıl içerisinde de bu yolu tamamlamayı planlıyoruz. Şuanda hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor dedi. Yolun toplam proje bedeli ise 12 milyon TL. Haber: Alpaslan Körükcü