Merkez İlçe Basın Açıklaması

24 Kasım Atatürk?ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olup, çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu.             

         Atatürk?ün 100.Doğum yıldönümü 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Atatürk; ?Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.? demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

Cumhuriyetimizi kuran iradenin ortaya koyduğu inkılâplar ve ilkeler incelendiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti için üç hedefin belirlendiği görülür. Hedeflerden birincisi : Tam bağımsızlık ilkesi, ikincisi : Tek bayrak, tek millet, tek vatan söyleminde somutlaşan üniter devlet yapısı, Üçüncüsü ise çağdaş muasır medeniyeti yakalamak ve onu da aşmaktır.
            Bu üç temel hedefi öğrencilerimizin ve Türk Milletinin bilincine yerleştirecek olan da eğitim kurumlarıdır. Bu da bize gösteriyor ki, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için en önemli meselemiz eğitim - öğretim faaliyetleridir.

Gözümüzden bile sakındığımız çocuklarımızı ancak onların ellerine sonsuz bir güvenle teslim ediyoruz. Çocuklar bizim yarınlarımızdır, bu günümüzü ve yarınımızı değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz.

        Bunun bilincinde olan bizler değerli öğretmenlerimizin daha sağlıklı koşullarda eğitim ve öğretim sunmalarını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve atanma bekleyen öğretmenlerimiz konusunda mevcut iktidarı göreve çağırıyor ve bütün öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü?nü Merkez İlçe Teşkilatı olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz.

 

Merkez İlçe Basın Sözcüsü

        Serkan Öztemur