Ürgüp Dinler Otel?de düzenlenen törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, iş adamları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Ceylan, verginin vatandaşlık görevlerinden birisi olduğunu belirterek, eğer kazanıyorsak kazancımızı sağladığımız ülkenin hizmetlerinin sunumuna katkı sağlamak için belli bir oranda vergi ödemekle mükellefiz.

Bu ödemiş olduğumuz vergiler bizim kazancımızı kutsallaştıracak daha da değerlendirecektir dedi.

Defterdar Ercoşman ise, bu tür organizasyonların vergi bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağladığını belirterek, vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi. Ercoşman şunları söyledi:

?Kamu harcamalarının finansmanını karşılamak ve bütünüyle öngörülen yatırımların, kaynakların sağlanabilmesi için kişilerden kazançları oranında alınan ve kanuna dayanan harcamalara katılma payıdır.

Günümüzde sosyal devlet olmanın koşulları gereği vatandaşların güvenliğini ve adaletin sağlanması ile eğitim, sosyal güvenlik, sağlık ve benzeri sosyal kültürel hizmetlerin de sunulması gerekmektedir.

Vatandaşa sunulması gereken hizmetlerdeki artış paralelinde kamu harcamalarının ve bunların finansman ihtiyaçlarının artması sonucunu doğurmaktadır.

Vergilerin zamanında ve eksiksiz toplanması, sağlıklı bir ekonomi politikasının temel koşuludur. Devletimizin kalkınması, işsizliğin azaltılması, kamu gelirlerinin istenilen düzeyde toplanmasıyla mümkündür.

Vatandaşlarımızın; vergi ödeme alışkanlığı, kayıt dışının kayıt altına alınması, belge düzeninin yerleşmesi hususlarında gerekli özen ve hassasiyeti gösterecekleri konusunda inancımız tamdır.?

Konuşmaların ardından vergilendirmede dereceye girenlere plaketleri Vali Ceylan, Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, Defterdar Ercoşman ve diğer katılımcılar tarafından verildi. Haber: Alpaslan Körükcü