CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP ve İYİ Parti’nin Nevşehir merkezde ortak belediye başkan adayı çıkartacaklarını söyledi.

Bazı ilçelerin ittifak dışında olduğunu belirten Gülmez, “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde ilçelerimizde kendi adaylarımızı hemen hemen belirledik. Hacıbektaş, Gülşehir ve Acıgöl dışındaki adaylarımız belli. Bu adaylarımızı genel merkeze bildirdik genel merkez de onayladı.” dedi.

Acıgöl’de aday arayışlarının devam ettiğini aktaran Gülmez, “Acıgöl’de aday arayışımız devam ediyor. Hacıbektaş ilçemizde ise 7 tane aday adayımız var. Bu 7 aday adayı için genel merkez anket yaptırıyor. Anketten kim çıkarsa adayımız o olacak. Gülşehir ilçemizde de aday çıkartacağız. İttifak olduğu takdirde oradaki mevcut belediye başkanını destekleme durumumuz olabilir. Kesin değil.” diye konuştu.

Nevşehir merkezde İYİ Parti’nin adayını destekleyeceklerini kaydeden Gülmez, şunları söyledi:

“Nevşehir merkezde millet ittifakı olarak değil, il başkanları olarak bir görüşmemiz oldu. İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP İl Başkanı olarak ben bir görüşme yaptık. Bu görüşmede net bir karar alamadık. Genel merkezlerimiz tarafından bu konuda bize net bir açıklama gelmediğinden dolayı biz netleştiremedik. Ancak SP İl Başkanı Ali Doğan Simit, “Bu konudaki tekliflerinizi ben yetkili kurullarımda değerlendireceğim, ondan sonra size cevap vereceğim.” dedi. İYİ Parti ile biz ortak bir aday belirledik. Bunu genel merkezimize rapor edeceğiz, genel merkezimiz onayladığı takdirde adayımız o olacak. Biz bu adayımızı İYİ Parti’den göstereceğiz, biz de CHP olarak destek vereceğiz. İYİ Parti de Gülşehir dışında diğer ilçelerimizde bize destek verecek. Bu şekilde bir anlaşmamız söz konusu. Ancak bu kesin ve net değil. Pazartesi günü yapacağımız ikinci bir toplantıda kesin ve net olarak ortaya koyacağız. Gerekirse üç partinin il başkanı veya İYİ Parti İl Başkanı ve ben basına açıklayacağız.”