AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere başarı dileğinde bulundu. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında; “Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemiz genelinde 15 Haziran ve 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Bu sınavlara ilimiz Nevşehir il genelinden de değerli öğrencilerimiz sınava girecektir. 

Üniversite dönemi, gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatına yön veren en önemli süreçlerden birisidir. Küçük yaşlarda başlayan uzun eğitim maratonu, öğrencilerimizin hayalini kurduğu mesleğe kavuşturacak olan üniversite giriş sınavlarına kadar devam etmektedir. Sınav süreci, gece gündüz demeden çalışan, hem okul derslerini hem de sınav telaşını bir arada götüren öğrencilerimiz ve onların her zaman destekçisi olan aileleri ve öğretmenleri için zor bir dönemdir.

Öğrencilerimiz, bir yandan sınava sıkı bir şekilde hazırlanırken bir yandan da öğrenme sürecini direkt olarak etkileyen kaygı ve heyecanla baş etmeyi öğrenmektedir. Sınav başarısının en önemli şartlarından birisi de hiç kuşkusuz rahat ve yerinde bir kaygı düzeyiyle sınava girmektir.

İnanıyorum ki bütün öğrencilerimiz, eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimleri, heyecana ve strese kapılmadan sınava yansıtacak ve hak ettiği başarıya ulaşacaklardır. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlar için büyük anlam ifade eden bu sınavın sakin bir ortamda ve sorunsuz geçmesi bizim önceliğimizdir. Bunun için ilgili kurumlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Nevşehirli Vatandaşlarımızın da sınav merkezlerine yakın noktalarda gürültü yapılmaması konusunda hassasiyet göstereceğine inanıyorum.   

Bu duygularla, tüm öğrencilerimizin eğitimde kendisini ispatlamış ve marka kent haline gelmiş olan ilimiz Nevşehir'in çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inanıyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.