İlimiz genelindeki oyunu çok ciddi oranda artıran Milliyetçi Hareket Partisinde de erken seçim senaryoları çizilmeye devam ediliyor. 11 milletvekili aday adayının yarıştığı ve Mehmet Varol, Sait Yüksel ve Mustafa Uğur´un aday gösterildiği Milliyetçi Hareket Partisinde bir erken seçim ihtimali karşısında Varol, Yüksel ve Uğur´un tekrar aynı listeye girip giremeyeceği, ya da bu üç isimden kimlerin tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği daha şimdiden konuşulmaya başlandı.

Parti kulislerine göre partinin ahde vefa gösterdiği, 2014 yerel seçimlerinde de, ardından 2015 milletvekilliği seçimlerinde de partinin oylarını ciddi oranda artıran Mehmet Varol´un yeniden liste başı olması kesin gibi. Ancak 2 ve 3. sırada değişikliğin olması muhtemel. Partinin 2. sırasında aday gösterilen Sait Yüksel´in aday gösterilmesiyle birlikte Kozaklı ve çevresinde 5-6 bin oy artırımı beklenirken, seçim sonuçlarında beklenen düzeyde oyların artırılamadığı ifade edilirken Yüksel´in yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği bir soru işareti oluşturuyor.

Öte yandan 3. sırada aday gösterilmesine karşın diğer bazı siyasi partilerde olduğu gibi adaylıktan çekilmeyip seçim sonuna kadar davasının arkasından giden, savunan Mustafa Uğur´un ise aday adaylığını yeniden düşünüp düşünmeyeceği konusunda da şu ana kadar bir renk vermemesi de dikkatlerden kaçmıyor.

13 yılın ardından Nevşehir´de yeniden milletvekili çıkarma başarısını gösteren Milliyetçi Hareket Partisinde şimdi gözler AK Parti ile MHP arasındaki koalisyon görüşmelerine çevrildi. Görüşmelerden bir sonuç alınamaması durumunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Milliyetçi Hareket Partisinin bir erken seçimde en az 10 aday adayının ortaya çıkması bekleniyor.