Gülşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak görev yapmakta iken istifa ederek, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanlığına, Ortahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu yapan Mustafa Ateş yaptığı basın açıklamasında şu şekilde konuştu:

“31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli seçimlerde Belediye Başkanı Adayı olabilmek için; Görüşleri çok değerli olan dostlarımızla gerekli istişareleri yaptıktan sonra, kasabama daha fazla ve daha etkin hizmet edebileceğimi düşünerek, bugün itibariyle 19 yıllık memuriyet hayatımdan ve dolayısıyla yaklaşık 2 yıldır yürüttüğüm Gülşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevimden istifa ederek, Ak Parti’den Ortahisar Kasabası Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurumu resmen yapmış bulunuyorum.

Daha fikir aşamasındayken bile bu güzel ve heyecanlı yolda benimle yürüyen, beni her daim destekleyerek hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm dostlarıma gönülden teşekkür ederim.

Bu hizmet yarışının sonucunda kasabamızın kazanacağına olan inancımla, diğer aday adayı olacak arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun. Dua ve desteklerinizi eksik etmeyiniz.”