AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı’ya destek vermek için kente gelen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Nevşehir Valiliği’ni ziyaret etti.

Ağbal, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Ağbal, Vali İlhami Aktaş'tan kentin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Ağbal, daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) iş insanlarıyla buluştu.

Nevşehir’in önemli sorunları haline gelen 4 konuda müjde veren Ağbal, yaptığı konuşmada, Nevşehir-Aksaray karayolunun sıcak asfalt yapılacağını, Kapadokya Havalimanı terminal binasının büyütüleceğini, organize sanayi bölgesine doğalgaz getirileceğini ve sanayi sitesinin taşınacağını söyledi.

Rasim Arı ile birlikte Nevşehir’in yeni bir yola gireceğini belirten Ağbal, Arı’ya her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Ağbal, "Seçimden sonraki süreçte 4,5 yıl seçimin olmadığı bir evreye giriyoruz. Seçimden sonra kolları sıyırıp, çok daha güçlü yeni adımlar atarak, Türkiye ekonomisini olması gereken noktalara hep birlikte taşıyacağız. Bunu, hükümeti ile sivil toplum örgütleriyle, özel sektör ve çalışanlarıyla birlikte yapacağız." dedi.

Ağbal, son 17 yılda, Türkiye'nin milli gelirinde önemli oranda artışlar olduğunu, milletin refah seviyesinin geçmiş yıllara kıyasla yükseldiğini belirtti.

Ülke ekonomisinin gelecek süreçte olağanüstü seviyede olumlu bir yöne doğru ilerlediğini kaydeden Ağbal, bu güzel gelişmelerde özel sektörün büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Ağbal, "Türkiye 17 yılda milli geliriniz üçe katladı. İnsanımızın refahı önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar arttı. Bugün Türkiye ekonomisi geldiği nokta itibariyle olağanüstü yeni bir evreye doğru da ilerliyor. Bunu yaparken özel sektör olarak sizlerin bizlere olan güveni her şeyin üzerinde. Peş peşe açılan fabrikalar, yapılan yatırımlar bir taraftan istihdamı bir taraftan ülkemizin üretimini artırdı." diye konuştu.

Türkiye'nin en güçlü olduğu yönlerinden ikisinin kamu ekonomisi ve bankacılık sitemi olduğunu aktaran Ağbal, çeşitli avantajları içinde barındıran Türkiye'nin önümüzdeki süreçte daha fazla yatırımcı çekeceğine inandığını, bunun da ekonominin büyümesini ve istihdamın artmasını sağlayacağını dile getirdi.

Ağbal, şöyle konuştu:

"Alt yapı, ulaştırma, sağlık ve eğitimde milletimizin takdir ettiği işler yaptık. Bu dönemde ekonomide yakalamış olduğumuz olağanüstü büyüme ve gelişmeyi bize özel sektörümüz yaptı. Hükümet olarak biz, milletten aldığımız sorumluluğun bilinci içinde özel sektörün önünü açtık, yatırımların önünü açıp, yatırımcı güvenini sağladık, Türkiye'yi dışa açtık, AB yolunda çok önemli mesafeleri birlikte kaydettik, içeride oluşturduğumuz bu uyum özel sektör yatırımlarını adeta patlattı. Seçimden sonraki süreçte 4,5 yıl seçimin olmadığı bir evreye giriyoruz. Seçimden sonra kolları sıyırıp, çok daha güçlü yeni adımlar atarak, Türkiye ekonomisini olması gereken noktalara hep birlikte taşıyacağız. Bunu, hükümeti ile sivil toplum örgütleriyle, özel sektör ve çalışanlarıyla birlikte yapacağız. Bir süredir küresel ekonomide yepyeni bir döneme geçmenin sancılarını yaşıyoruz. Özellikle gelişmekte olan pazarlara ve ülkelere dönük olumsuz bir algının oluştuğu bir dönemden geçiyoruz. Ben yürekten inanıyorum ki Türkiye bu sınavdan da büyük bir başarıyla çıkacaktır. Bizim en güçlü olduğumuz özelliklerimizden birisi kamu maliyesinin güçlü olması. Biz, 17 yıldır ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Bütçe açıklarını sürdürülebilir seviyede tutmanın gayreti içinde olduk. Bankacılık sitemimiz de en fazla iftihar ettiğimiz yönlerimizin de bir tanesi. İçinde bulunduğumuz süreçte Türk bankacılık siteminin daha güçlü olması için her türlü gereken adım atılacaktır. Türkiye ekonomisi, güçlü kamu maliyesi, güçlü bankacılığı, genç nüfus, iletişim ve ulaştırma alt yapısıyla, sahip olduğu global lokasyon avantajıyla önümüzdeki süreçte daha fazla yatırım çekecektir. Bu yatırımlar geldikçe, Türkiye ekonomisi daha da büyüyecektir. İstihdam noktasında da inanıyorum ki, gelecek aylardan itibaren çok hızlı bir şekilde ivmeyi yakalayacağız."