Nevşehir'de son yıllara bakıldığında birçok siyasi parti de yaşı 40-50'nin üzerindeki isimlerin siyasete hükmetmeye devam ettiğini görmek mümkün.

MHP'de 6 yıldır il başkanlığı görevini yürüten İlhan Kaya'nın bu görevde daha ne zamana kadar kalacağı belirsizliğini koruyor. 

Ana muhalefet partisi CHP'de de durum farklı değil. Yaklaşık 6 yıldır görevde bulunan İl Başkanı Kamil Gülmez'in merhum İl Başkanı Hüseyin Çetin'den sonra en uzun süre bu görevde kalabilen isim olduğu görülüyor. İl başkanlığı görevinde bulunan ve bir dönem milletvekilliği adaylığı ile de gündemde olan Bülent Yumuş bu görevi 4 yıl süreyle yapmıştı. 

Saadet Partisinde de uzun süreli görev yapan İl Başkanı Ali Doğan Simit yaklaşık 6 yıldır bu görevde. 

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay ve Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay'ın da yaşları göz önüne alındığında Nevşehir'de siyaset yaşının epey ilerlediğini görmek mümkün. 

Nevşehir siyasetinde Türkiye'nin en genç siyasi parti il başkanlarından biri olan AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar'ın tekrar aday gösterilmemesi, Deva Partisi İl Başkanı Alper Atalay'ın görevden alınması gibi girişimler Nevşehir siyasetinin 40 yaş üzerine çıktığının bir başka göstergesi durumunda.