Deva Partisi Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün, Nevşehir teşkilatını ziyaret ederek ataması yapılan ilçe başkanlarına görev belgelerini verdi.

Ergün, burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin tamir edilemez bir duruma geldiğini belirterek, “Yeni bir siyasi parti kurmak kolay değil. Ama eskisini tamir etmek daha zor. Bazen eskisinin şurasını yapıyorsun burası bozuluyor. Bakıyorsun ki olmuyor, yeni bir şey yapmaktan başka bir çıkış yolu olmuyor.” dedi.

Türkiye’deki siyasi partilerin demokratik ülkelerdeki siyasi partilerden çok uzaklaştığını savunan Ergün, “Türkiye’nin sorunlarına çare üretmek yerine polemik yapmayı tercih ediyorlar. Televizyonlara bakıyorsunuz, parlamentoya bakıyorsunuz, sanki siyasi partiler ile toplumun sorunları arasında bir ilişki kalmamış gibi bir tablo var. Herkes kendi derdinde. Böyle bir siyasetin toplumsal problemlere çözüm üretmesinin mümkün olmadığını gördük. Kendi içinde de bir düzelme işareti, emaresi olmayınca, o zaman bu ülkede vaktiyle siyaset yapmış insanlar, farklı partiler de yapmış olabilirler, ilk defa siyaset yapacak insanlar, kadınlar, gençler bütün bunların bir araya gelip yeni bir hareketi başlatmasının zaruri olduğunu, kendi ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın, torunlarımızın istikbali için, yeni ve daha doğru bir siyasetin, daha demokratik ülkelerdeki gibi bir siyasetin yapılmasına ihtiyaç olduğunu düşünerek yaptık.” diye konuştu.

“Herkesin problemi aynı”

Türkiye’nin her bölgesinden mesajlar aldıklarını, mesajların ortak olduğunu, Nevşehirliler ile Hakkarililerin aynı şeyleri hissettiklerini, aynı probleme işaret ettiklerini gördüklerini ifade eden Ergün, şunları söyledi: “O zaman bu işten kaçılamayacağını genel başkanımız Ali Babacan ile birlikte mutlaka elimizi taşın altına sokmak gerektiğini, bu toplumun önüne yeni bir alternatif koymak gerektiğini düşünerek bu siyasi partiyi kurduk. Yoksa herkesin bir partisi var bizim de olsun düşüncesiyle değil. Biz normalde siyasetteki görevlerimizi tamamlamıştık. Yapacağımız kadar siyaset yaptık, her türlü görevi de yaptık. Normalde bizim şimdi torunlarımız ile ilgileniyor olmamız icap eder. Öyle de oluyordu zaten ama torunlarımızın, kendi çocuklarımızın bize baskı yaptıklarını gördük. Niye olanı biteni seyrediyoruz? Niye bir şey yapmıyoruz? Niye bize öncülük yapmıyorsunuz? Niye önümüzü açmıyorsunuz diye. Baktık haklılar yani. Gençler haklılar. Özellikle gençler, bu ülkenin kendileri için yaşanabilir bir ülke olmasını, burada kalmak için şartların iyi hazırlanmasını istiyorlar. Ve bazıları da kalmak istemiyorlar, fırsatını bulan gitmek istiyor. Biz de onlara diyoruz ki gençler nereye gidiyorsunuz? Bu ülke bizim, gelin hep beraber elimizi taşın altına sokalım ve ülkemizi yeniden ayağa kaldıralım. Bunun için DEVA Partisi’ni kurduk.”

“Toplumun beklentileriyle örtüşen bir parti kurduk”

“Aslında toplumun beklentileriyle örtüşen bir siyasi parti kurmuş olduk.” diyen Ergün, şöyle konuştu: “Nevşehir’de de toplumun beklentilerini dile getiren adımları inşallah burada, parti binasında değil köylerde, kasabalarda, esnafla, köylüyle, tarım kesimiyle, iş dünyasıyla, herkesle, işsiz olan insanla, kadınla, gençle, kimin ne problemi ne sorunu varsa, hangi sosyal kesim hangi problemi yaşıyorsa onlarla oturup konuşacağız. Sorunun nereden kaynaklandığını, çaresinin ne olduğunu konuşacağız. Ama maalesef Türkiye’de şimdi sorunlarımız var ama bir bakıyorsunuz bizim hükümetimiz, bizim sorunumuz yok diyor. Ne sorunumuz var ki? Diyorsunuz bu kadar işsizlik ne peki, bu kadar enflasyon ne? Niye Dolar 7 buçuk, Euro 9 lira civarına gelmiş. Niye böyle oluyor? Niye ihracat artmıyor? Niye enflasyon yükseliyor? Niye yeni yatırımlar olmuyor, fabrikalar kurulmuyor? Niye sermaye buradan gidiyor? Niye dünyanın başka ülkeleri dünyada bu kadar bol para varken, 0 faizle eksi faizle 50 yıl vadeli başka yerden para bulabiliyorken, biz dünyanın en pahalı parasını bile çok kısa vadeli ve çok küçük miktarlarda buluyoruz? Niye dünyada bize karşı güven azaldı? Birisi diyor bizi kıskanıyorlar, dış güçler bunu yapıyor. Ya öyle değil arkadaşlar hakikati konuşmak lazım. Dış güçler her zaman var ve olacak da. Peki, 10 yıl evvel dış güçler bunu yapamıyorlardı. Çünkü 10 yıl evvel Türkiye daha ortak akılla idare ediliyordu, daha rasyonel kararlar alınıyordu, daha ehliyet liyakat sahibi insanlar görevlere getiriliyordu, daha kurumsal yapı vardı, parlamento daha ciddi çalışıyordu, merkez bankası daha ciddi çalışıyordu, hazine daha ciddi çalışıyordu, her yer daha ciddi çalışıyordu, şimdi her yer keyfe keder çalışıyor. Ehliyet ve liyakat sahibi insanlar kamudan tamamen kenara konuldu adeta tasfiye edildi.”

Törende DEVA Partisi İl Başkanı Alper Atabay ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.