Geçtiğimiz günlerde Kamu-Sen?e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur?un eleştirilerde bulunarak, ?Diğer iller duymasın, bize gülerler" demişti. 

Yeni Öğretmenevi konusu Ak Partili Nevşehir Milletvekillerinin becerisinin bir göstergesi? eleştirilerini yaptığı yeni öğretmenevi konusunda gecikmenin nedenlerini geçtiğimiz günlerde Nevşehir kamuoyu paylaştıklarına dikkat çeken Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk,

Nevşehir Halkının yararlanabileceği, işlevsel bir proje hazırlandığına dikkat çekti.

Yeni Öğretmenevinin ödeneği, arsası ve Projesi konusunda hiçbir sıkıntının bulunmadığını, Bakanlıktan gerekli onayında alındığını kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk,

?Yeni Öğretmenevi konusunda hiçbir sıkıntı yok. İhalenin yapılabilmesi gerekli olan bakanlık onayı da alındı. Ve şu an ihale sürecinde.

Ne arsası, ne projesi ne de ödeneği konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Biz seçilirken insanlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olacağız yeni öğretmenevinin yapılması ile birlikte. Bu proje de yaşanan gecikmenin nedenlerini basın yoluyla geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştık.

Projeyi değiştirdik. Arsayı değiştirdik. İşlevselliği olmayan ve milyonlarca para harcanıp halkımızın yararlanamayacağı bir tesis yapmaktansa halkımızın rahatlıkla yararlanabileceği, salonları, konaklama alanları ile daha işlevsel bir hale getirildi yeni proje ile birlikte öğretmenevimiz.

Allah?a Şükürler olsun bu konuda son aşamaya gelindi. İhalenin yapılmasının ardından hızla yeni öğretmenevimizin yapımına başlanacak? dedi.