TRT´de çalışan Nevşehirli Özlem Köşker, AK Parti Genel Merkezine Nevşehir´den milletvekili adaylığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Nevşehir´e hizmet etmek için bu yola çıktığını belirten Köşker, AK Parti çatısı altında ülkeye ve Nevşehir´e hizmet etmek istediğini söyledi.

Özgeçmiş

Baba tarafım Uçhisar anne tarafım Narlı. Aile üyelerimizin kararıyla Nüfus kütüğümüz Uçhisar´da kaldı hep. TRT Haber Dairesi´nde muhabirim. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nden mezun oldum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde Avrupa Birliği proje koordinatörü olarak çalıştım. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlamayı bitirdim. Bitirme projem için bir yıl boyunca tüm Nevşehir´de alanda çalıştım. Nevşehir için mekansal stratejik plan yaptım. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Nevşehir´deki girişimci kadınları konu alan bir dosya haber yaptım. Yurt dışında İngiltere´de yaklaşık bir yıl göçmenlere iş desteğinin sağlanması konusunda çalışmalar yaptım. Birleşmiş Milletler kalkınma programı bursu ile Dubrownikte mimar ve şehir plancıları ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda çalışmalar yaptık. İyi derecede İngilizce ve temel düzeyde İtalyanca biliyorum. Bekarım. İnsanların bir olduğuna inanıyorum. Hacıbektaş Veli, Yunus Emre ve Mevlana´yı okumaya ve onların değerlerini hayatımın eksenine oturtmaya gayret ederim. Öğrencilik yıllarında milli gençlik vakfı bünyesinde çalıştım. 2003 yılından beri Ak Parti üyesiyim. Teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev aldım.