Seçim sonuçlarının ardından yeniden iki milletvekili çıkaran AK Parti´de Ramazan ayı dolayısıyla sakal bırakan İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve 13 yılın ardından yeniden Milletvekili çıkarmayı başaran Milliyetçi Hareket Partisinin il başkanı Göksel Taşçı´yı Ramazan rehavetinden olsa gerek ortalarda görmek mümkün değil.

Ancak en nihayetinde bu iki siyasi partinin il başkanı da Vekil sahibi. Muhtemelen bayram sonrasında söyleyecekleri çok şey olacak. AK Parti ve MHP´nin Nevşehir´deki ezici başarılarının ardından secim sürecinde olduğu gibi seçim sonrasında da Cumhuriyet Halk Partisinde tam bir derin sessizlik hakim.

Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen ilçe ve il kongrelerinde kimlerin aday olacağı belirsiz. Partide kimin il başkanlığına aday olacağı da muamma. Seçim sonuçlarını değerlendiremeyen, 2011 seçimlerine nazaran son seçimlerde adeta hezimet yaşayan Cumhuriyet Halk Partisinde İl Başkanı Kamil Gülmez´de seçim sonuçlarının buz gibi soğuttuklarından.

Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir´de de ittifakları başarıya ulaşmayan SP ile BBP İl Başkanları da AK Parti ve MHP´nin başarıyla ayrıldığı seçim sonuçlarının buz gibi soğuttuğu isimlerinden. SP İl Başkanı Ali Doğan Simit´e “Kayıp Aranıyor” ilanları verseniz yeri var.

Ancak BBP İl Başkanı Karataş en azından sosyal paylaşım portalından zaman zaman ülke ve Nevşehir gündemine dair yorumlarıyla fiziken olmasa da sanal olarak varlığını hissettirmeye gayret ediyor. Nevşehir tek akademisyen siyasi parti il başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay´ın ise görevinden istifa edeceği belirtiliyor.

Seçim sürecinde teşkilatlardan yana sıkıntılı olduğu gözlenen Vatan Partisinin bayan il başkanı Atalay´da seçim sonuçlarına yorum yapamayan, sonuçların buz kestiği siyasetçilerden biri oldu. Demokrat Parti´de ise tam bir evlere şenlik durumu hakim. İl Başkanlığına atandığı günden bu yana varlığı da, yokluğu da belli olmayan Mehmet Yüce halen il başkanı mı o bile belirsiz.

Öte yandan Partinin tek önde ismi Murat Kul´da Partinin Nevşehir´den bir Vekil adayı bile çıkaramayıp genel merkezin formalite usulü çıkarttığı vekil adaylarından olsa gerek seçim sonrası buz kesen Nevşehir´in siyasetçilerinden biri oldu. Nevşehir´in bayan iki parti il başkanından biri olan BTP´nin il başkanı İkbal Şişman ise seçim sonuçlarıyla 5 bin lira asgari ücrete yok diyen Türk Halkının kaybettiğinde ısrarlı. O yorumundan sonra o da diğerleri gibi uzun süren yağışların ardından artan hava sıcaklıklarıyla birlikte seçim sonuçlarının buzunu eritmeye çalışanlar arasına katıldı.

/images/haberler/resimler/2015-7/7/1443487729488.jpg