Miting öncesinde ki görüşmelerin de ayrıntıları belli olmaya başladı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri çerçevesin de Nevşehir’de de açık hava toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç ile miting öncesi istişarelerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu görüşmelerde Bahçeli, Prof. Dr. Filiz Kılıç'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bahçeli, 1 Nisan sabahı Nevşehir’in ehline emanet edileceğine inandığını ve seçimleri Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın kazanacağını söyledi.

Genel Başkan bahçeli, Kılıç'a seçim öncesin de ve kazandıktan sonra da özellikle projeler kapsamın da sonsuz destek olacağının sözünü verdi. Bahçeli Nevşehir'in hakkettiği hizmeti alması için MHP'nin üretken belediyecilik anlayışı ile tanışması ve MHP'yi tercih etmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Bahçeli'ye desteklerinden dolayı çok teşekkür etti. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin desteğinin çok önemli olduğunu belirten Filiz Kılıç, seçildiğin de uygulamaya başlayacağı projeler için Devlet Bahçeli'nin desteğinin çok önemli olduğunu tam destek aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Projelerinin Nevşehir’i 50 yıl ileri götürecek, yapılabilirliği olan, ayağı yere basan projeler olduğunu söyleyen Kılıç, 1 Nisan sabahı Nevşehir’in bambaşka ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile tanışacağını şehrin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.

Şehrin pek çok sorunu olduğunu belirten Kılıç, öncelikle hayatın kaynağı olan su problemini çözeceklerini, bir türlü yapılamayan kentsel dönüşümü yapacaklarını ve yeni sanayi sitesini sanayi esnafı ile birlikte kuracaklarını kaydetti.

Belediye Başkan Adayı Kılıç, şehrin tüm sorunlarına çözüm bulacaklarını bunları uygularken bürokrasi kanadında da Cumhur İttifakından ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sonsuz desteğinden güç alacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversiteyi kurarken de hep ileriyi düşündüklerini Belediyede de yapacakları projelerin 50 yıllık 100 yıllık olduğunu vurguladı.

Kılıç, projelerini hayata geçirmek ve Nevşehir’i hakkettiği belediyecilik anlayışı ile yönetmek için tüm Nevşehir halkından desteklerini ve teveccühlerini beklediğini söyledi.