Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı görevini sürdürürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir belediye başkan adayı olarak gösterilen Rasim Arı, projeleri için çalışmalara başladı.

Arı’nın projelerinden öne çıkanlar “Hafif raylı sitem”, “Teleferik” ve Türkiye’de örneği olmayan “Tenis akademisi.”

Nevşehir raylı sistemle tanışacak

Projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Arı, Nevşehir’i raylı sistemle tanıştıracaklarını belirterek, “Hem şehrin turizmine, hem de şehrin ulaşımına katkı sağlamak amacıyla Antalya-Kayseri hızlı tren hattının durakları olan Acıgöl ve Avanos duraklarından şehir meydanına hafif raylı sistem kuracağız. Bu sayede Antalya’dan Kapadokya bölgesine gelen turistlerin şehir merkezine rahatlıkla ulaşabilmeleri ve şehir merkezinin uğrak nokta haline gelmesini sağlayacağız. Ayrıca 2000 Evler bölgesi ve Lale Sanayi bölgesi hafif raylı sistemi şehirdeki toplu taşıma sorununu da çözmek adına en önemli ulaşım projelerinden biri olacak.” dedi.

Dünyanın en büyük yeraltı şehrine teleferik

Nevşehir Kalesi eteklerinde bulunan dünyanın en büyük yeraltı şehrine teleferikle ulaşım sağlayacaklarını kaydeden Arı, “Nevşehir’in turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak bir teleferik projesini hayata geçiriyoruz. Nevşehir’i bir turizm şehri haline getirilebilmek adına öncelikle dünyanın en büyük yeraltı şehrini turizme kazandıracağız. Ardından Nevşehir Kalesi’nin bakım ve onarımını da içeren teleferik projesini gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinden kaleye kuracağımız teleferik sistemi ile yerli ve yabancı turistlerin kaleyi ziyaret edebilmesi sağlanacak seyir terası ile ziyaretçiler tüm şehri görme imkanını bulabilecekler.” diye konuştu.

Teleferik projesi kapsamında hanımlara da iş imkanı sunacaklarını kaydeden Arı, “Nevşehir’in dört farklı bölgesinde açacağımız Hanımlar Lokalinde Nevşehirli bayanlarımızın yaptıkları ürünler Nevşehir Kalesi’nde satışa sunulacak, elde edilen gelir Hanımlar Lokalinde çalışan bayanlarımıza dağıtılacak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de olmayan örnek proje

Türkiye’de örneği olmayan bir projeye imza atacaklarını ifade eden Arı, “Nevşehir’in ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanıtımını yapabilmek amacıyla uluslararası bir tenis akademisi kuracağız. Nevşehir’i bir spor şehri haline getirebilmek, amatör branşlarını desteklemek, uluslararası alanda tanınmış ünlü tenisçilerin her yıl şehrimizde düzenlenecek turnuvalara katılımını sağlamak amacıyla içerisinde tenis kortlarının ve kapalı spor salonunun yer altığı tenis akademisi kuracağız.” şeklinde konuştu.