İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) işçi statüsünde görev yapan İnan İhsan Yıldız, birikmiş yıllık izinlerini birleştirerek, belediye başkan aday adayı olduğu memleketi Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde seçim çalışması yürütüyor.

Gülşehir ilçe belediyesi için 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi AK Parti'ye aday adaylığı başvurusunda bulunan Yıldız, partisinden ilçeye belediye başkan adayı olabilmek için gayret gösteriyor.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) bünyesinde 4 yıl metrobüs şoförü olarak görev yaptıktan sonra İBB Bilgi İşlem Yönetiminde işçi statüsünde görev yapmaya başlayan ve yöneticilerinden aldığı müsaadenin ardından yıllık izne ayrılan Yıldız, ilçede vatandaşları ziyaret edip, projelerini anlatıyor.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 12 yıldır İstanbul'da görev yaptığını, işçi statüsünde olduğu için aday adaylığı öncesi istifası gerekmediğinden seçim çalışmalarını birikmiş yıllık izinlerini kullanarak yürüttüğünü söyledi.

İBB'de edindiği tecrübeleri doğup büyüdüğü ilçe yararına kullanmak istediğini aktaran Yıldız, görev arkadaşları, amirleri ve ailesinden de destek bulduğunu kaydetti.

Yıldız, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bilgi birikimi ve tecrübe elde ettim. Bu tecrübeyi kullanmak için Gülşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim. Tabi işçi kadrosunda olduğum için istifa etmeme gerek kalmadı, ben de birikmiş senelik izinlerimde çalışmalara başladım. Halkımızdan bu samimi ilgiyi gördükten sonra partimizin yetkili organları, partimizin değerli büyükleri şahsımı aday olarak değerlendirirse Gülşehir'de doğmuş, büyümüş birisi olarak ilçenin sorunlarına göre de proje hazırlığımı yaptım, ajandamız dolu."