Ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın Cannes Film Festivali`nde "Altın Palmiye" ödülünü kazanan ve çekimlerinin büyük bir bölümünün Kapadokya`da yapıldığı "Kış Uykusu" filmi, Nevşehir`deki sinema salonlarında hala gösterime giremedi.

Filmin çekimleri kış aylarında iki ay boyunca Kapadokya`da, sonrasında dört hafta boyunca da İstanbul`daki stüdyoda gerçekleştirildi.

Türkiye`deki uygun sinema salonlarında Haziran ayında gösterime giren ve Kapadokya`nın büyüsünü dünyadaki sinemaseverlere sunan film, bölge sakinleri tarafından henüz izlenemedi.

Dünyanı gözbebeği, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Kapadokya`nın büyülü atmosferini gözler önüne seren filmi görmek için gösterime girdiği tarihten bu yana istekte bulunan bölge halkı, Nevşehir`deki iki sinema salonunun teknolojik olarak yetersizliği nedeniyle filmi izleyemiyor.

Analog film gösterimi yapan Forum Sinemapink ile Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi`ndeki sinema salonlarının, son zamanlarda diğer filmlerde olduğu gibi dijital olarak gösterime giren Kış Uykusu`nu gösterecek teknolojisi yok.

Gösterime girmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, kendi bölgelerinde çekilen filmi izleyemeyen Nevşehirliler de "Kış Uykusu"nu görmek için sabırsızlanıyor. Haber: Alpaslan Körükcü