Ceylan mesajında şunları ösyledi: "Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Gazetecilik mesleğinin çilesini, emeğini ve yükünü çeken basın çalışanlarımız, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğüne katkıları ile insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudurlar.

Evrensel demokrasi anlayışının ortaya çıkardığı önemli bir kavramda bilgi edinme hakkıdır. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.

İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Gazetecilik, fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir.

Basına gönül vermiş, bu yolda emek veren tüm gazetecilerimizin, Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, mesleklerinde başarılar diliyorum." HABER: Alpaslan Körükcü