1-3 Mart tarihleri arasından MHP’nin Kızılcahamam’daki toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Göksel Taşcı, Aday adaylık başvuru süresinin 12 Mart’ta başlayıp 18 Mart’ta sona ereceğini söyledi.

Taşcı, “Kızılcahamam’daki toplantıda ağırlıkla 21 Mart 2015 tarihinde yapılacak büyük kongrenin hazırlıkları ve bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldı. Milletvekilliği adaylığı süreci 12 Mart’ta başlayacak 18 Mart’ta sona erecek. Biz bu süreçte partimizde, genel merkezimizde toplantı ve toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Henüz yöntem hakkında alınmış bir kararımız yok” dedi.

Genel merkezin, merkez yoklama usulünü kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK)bildirdiğini kaydeden Taşcı, “Bu şu demek değildir. Teşkilatlar sadece genel merkezin olurlarıyla milletvekili adaylarını belirlemeyecekler.

Bunun da örneğini geçen yıl 2014 mahalli idareler seçimlerinde merkez yoklaması tercih edilmesine rağmen 23 noktada girdiğimiz belediye başkanlığı seçimlerinde 22 tanesini il teşkilatımız belirlemişti. Her ne kadar merkez yoklaması tercih edilmişse de milletvekili seçimlerinde teşkilatlar dinlenecektir. Neticeye istişarelerle varılacaktır” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü