Başvuru yapıp yapmayacağı merak konusu olan Mehmet Varol, MHP’den aday adaylığını açıkladı. MHP İl Binası’nda düzenlenen toplantıda aday adaylığını açıklayan Varol, 2014 belediye başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de en çok oyunu artıran Nevşehir’in önümüzdeki seçimlerde birinci parti olmaması için hiçbir sebep yok dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren ve MHP’nin iktidara yürüyüş ateşinin Nevşehir’den yakılacağını kaydeden Varol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP’nin ülkemiz için, şehrimiz için iktidar olma zorunluluğu vardır. Bugüne kadar iktidarın yapmış olduğu çok büyük yanlışlar oldu. Şuandan itibaren iktidarın ve mensuplarının ülkeye zarar vermekten başka bir şeyleri kalmadı. Bu nedenle MHP’nin birlik beraberlik içerisinde biran önce iktidara yürümesi gerekmektedir.

Ülkemizde birçok sıkıntılar yaşanmakta. Özellikle cumhurbaşkanının alanlara inerek oy toplaması, ondan önce tarafsız kalacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin etmesi bunun tam tersini yapması, Başbakanlık koltuğunda saraydan kumandalı Davutoğlu’nun oturması, hukuksuzluğun, adaletsizliğin ülkede hakim olması, bu sebeple biran önce bu iktidara dur denilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere ülkemizin güneydoğusunda çok ciddi sıkıntılar var. Oradaki birçok şehirde günlerce yol kapatılmakta. Oradaki vatandaşlarımız teröristlerle baş başa bırakılmıştır. Devletin, hükümetin hiçbir katkısı olmamaktadır. Özellikle 17-25 Aralık sürecinde bu hükümetin yaşadığı kirliliğin buzdağının görünen yüzü ortaya çıkmıştır. Bakanların, Başbakanın çocuklarıyla ilgili rüşvet yolsuzluk noktasındaki kirli çamaşırlar ortaya çıkmıştır.

Dolayısıyla yandaşların hakim olduğu bir kadro ortaya konmaya çalışılmıştır. Geriye dönüp baktığımızda bütün devlet kurumlarında kendinden olana hak tanıyan, kendinden olmayanı çeşitli propagandalarla karalayan ve bertaraf etmeye çalışan iktidar anlayışı ortadadır. Çok yakın bir geçmişte Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar, kendi yandaş sendikasından olmayan birçok arkadaşımızı görevden almak suretiyle sadece kendi sendikasından olma kriteri arayarak beceriksiz, liyakatsiz insanları milli eğitimde okulların başına getirmek suretiyle çarpık bir kadrolaşma ortaya konmuştur.

“Nevşehir oyunu en fazla artıran il oldu”

Bu nedenle bizim Nevşehir’de bir ateşi yakmamız gerekmektedir. MHP’nin iktidara yürüyüş ateşini bizim Nevşehir’de yakmamız gerekmektedir. Bilindiği üzere 2014 seçimlerinde Nevşehir’imiz Türkiye’de oyunu en fazla artıran il olmuştur. Bu vesileyle de sayın genel başkanımız il başkanımızı aramak suretiyle teşekkürlerini bildirmiştir. 31 bin oydan 55 bin oya çıkan, 24 bin oy artıran bir partinin 15 bin oy artırarak Nevşehir’de birinci parti olmaması için hiçbir sebep yoktur. Vatandaşlarla ve sivil toplum örgütleriyle istişarelerde çok net görülmektedir ki hükümetin yapmış olduğu tüm çarpıklıklar ortadadır ve vatandaş bir arayış içerisinde. İşte bu arayış 2014 seçimleri MHP’nin iktidara namzet olduğunu ortaya koymuştur. MHP’nin iktidar yürüyüşünü sağlayacak kadrolar buradadır, bu teşkilattadır ve bu şehirdedir. Anadolu’dan bir ses duyurup büyük Türk milletinin bu yanlış olaylara dur diyeceği bir mekan oluşturma zorunluluğu vardır.

MHP’den aday adayı olan diğer arkadaşlarımı da tebrik ediyor başarılar diliyorum. 7 Haziran’da yapılacak seçimin Türk İslam alemine, ülkemize, şehrimize, partimize ve şahsımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Toplantıya MHP İl Başkanı Göksel Taşcı, Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. İl binasının partilileri almaması sebebiyle hatıra fotoğrafı için partililer bina girişine indi. Haber: Alpaslan Körükcü