Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Gülbahçe parkında 3-4 Haziran 2021 tarihlerinde 11.00 – 17.00 saatleri arasında “İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınsın” sloganı ile imza kampanyası, 3 Haziran Perşembe günü saat 13.00’da basın açıklaması düzenlenecek.

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, “Halkımızı Gülbahçe parkında kuracağımız imza masasına, ‘İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınsın’ kampanyasına imza vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kürecik Radar Üssü ve İncirlik Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınsın.

Adana’da bulunan İncirlik Üssü ve Malatya’da bulunan Kürecik Radar Üssü ABD eşkıyalığına yataklık, İsrail’e de gözcülük yapmaktadır. Bu üsler ABD ve İsrail’i korumaktadır.

15 Temmuz gecesi ABD-FETÖ Darbe girişiminde İncirlik Üssü karargah olarak kullanıldı. Kürecik Radar Üssü, bölgede İsrail’i korumakta ve onlar için istihbarat toplamaktadır. Ayrıca Rusya ve İran başta olmak üzere Filistin’in yanında olan komşularımızı tehdit etmektedir.

ABD ve İsrail, ülkemizi ve Batı Asya’yı kuşatmaya çalışırken, Mehmetçiğimiz, polisimiz siperde terörle mücadele ederken, Filistin’de kardeşlerimiz bağımsızlık savaşı verirken topraklarımızda İncirlik ve Kürecik üsleri olmasını kabul etmiyoruz!

İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolü altına alınmalıdır.

Bu üslerde bulunan ABD askerleri derhal ülkelerine gönderilmelidir!

Değerli Halkımızı Gülbahçe parkında kuracağımız imza masasına, 'İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınsın' kampanyasına imza vermeye davet ediyoruz.”