Vatan Partisi Kozaklı İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada Altınsu Mahallesi Hükümet Konağı karşısı Havuzlu parkta “İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınsın” sloganı ile imza kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Vatan Partisi Kozaklı İlçe Başkanı Tamer Tartar tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “İncirlik ve Kürecik üsleri derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolü altına alınmalıdır. ABD Destekli İsrail saldırılarına ölümüne direnen ve Vatanını savunan Filistin Halkını selamlıyoruz.

Filistin savaşıyor. Filistin sadece kendileri için değil tüm mazlum milletler için savaşıyor. Mescid’i Aksa ya yapılan saldırılar, insanlığa yapılan saldırılardır. Emperyalizmin ve Siyonizmin bu saldırılarının hedefinde aynı zamanda Türkiye de vardır.

Bunun için Filistin sorunu Türkiye’nin sorunudur. Kürecik Radar Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Tam kontrolüne alınmalıdır. Kürecik Radar Üssü İsrail’in kalkanıdır, gözcüsüdür. Komuta üssü NATO Karargahıdır. İstihbaratları ABD eliyle İsrail ile paylaşılmaktadır. Burası cephe gerimize sızan düşman üssüdür. Kürecik Radar Üssü aynı zamanda ABD ve İsrail tehditlerine direnen komşularımızı tehdit etmektedir.

Mehmetçik cephedeyken Türkiye İsrail’e gözcülük yapabilir mi?

Filistinli yiğitler direnirken, biz topraklarımızda İsrail’e gözcülük izni verebilir miyiz?

Bunu reddediyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Rahmetli Amiralimiz Soner Polat’ın da dediği gibi ‘‘ Filistinli gençler sadece kendi ülkelerinin değil Anadolu’nun da muhafızıdır. Yarın Topraklarımızda İsrail füzeleriyle karşılaşmamak için AYN El Arab neyse, Afrin neyse, Gazze de odur, Kudüs de odur.’’ Filistin Türkiye’dir, Türkiye Filistindir.

Filistin’e yapılan bu saldırı ABD- İsrail ikilisinin üç cephede yürüttüğü savaşın bir parçasıdır.

Birinci cephe, Filistin Devleti topraklarındaki İsrail işgalidir.

İkinci cephe, ABD-İsrail ortaklığının Türkiye, Suriye, Irak, ve İran topraklarını parçalayarak kurmayı planladığı sözde Kürdistan, aslında 2. İsrail projesidir.

Üçüncü cephe ise, İsrail’in doğu Akdeniz’e hakim olmak için ABD-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte kurduğu silahlı ortaklıktır.

ABD-İsrail ikilisinin üç tehdidine karşı, Üç Ayaklı Planla karşılık vermeliyiz.

BM’nin 1947 sınırları temel alan, Doğu Kudüs merkezli, topraklarının bütünlüğünü sağlamış, bağımsız bir Filistin devleti kurulacaktır.

Öncelikle Suriye ve Irak’ta İkinci İsrail projesini tarihe gömeceğiz. .

Doğu Akdeniz’de ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs saldırganlığını boşa çıkartacağız. Bu planı uygulamak için bölge ülkelerini birleştireceğiz.

Üç, ABD-İsrail saldırısına karşı kurulacak mevzide en önemli anlaşma Suriye ile iş birliğidir. İkinci ABD-İsrail saldırısını önlemek ve PKK’ya beyaz bayrak çektirmek için Suriye ile iş birliği Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin öncelikli görevidir. İsrail’in Doğu Akdeniz’de hakimiyet mücadelesine indirilecek en büyük darbe de Suriye ile anlaşmaktır. Suriye, Filistin’den sonra bölgede silahla çarpışan ikinci ülkedir.

Bu saldırıları kınayarak, kanımızın dökülmesine, canlarımızın alınmasına engel olamayız, Vatanımıza saldırılmasına karşı koyamayız. Hele hele sözüm ona uluslararası topluma gönderdiğimiz mesajlarla Filistin’i hiç koruyamayız. Ancak Suriye ile iş birliği yaparak, üç ABD-İsrail saldırısını bozguna uğratabiliriz. Lafla değil eylemle çözüm öneriyoruz.

ABD-İsrail saldırganlığına karşı Batı Asya Devletleri Konferansı’nı toplayalım. Bu konferansa bir eylem planı ile gidelim. Azerbaycan’ın Türkiye ve Rusya ile birlikte Karabağ’da kazandığı zafer gibi, Filistin’de kazanacağımız zaferi de işgalci saldırganlığını caydıracak somut kuvvetleri birleştirerek başarırız. İşgal de böyle son bulur, savaşta böyle önlenir. Netanyahu’nun teşekkür ettiği ülkelerle değil, Netanyahu’ya karşı savaşan ülkelerle birlik olabiliriz!

Diğer taraftan, ABD’nin ajan yuvası fitne merkezi ve terör yuvası İncirlik Üssü vardır. Bu üst 15 Temmuz darbe girişiminin merkezlerinden biridir. FETÖ’cülerin sığınağıdır. Batı Asya’daki komşularımıza, kardeşlerimize karşı kullanılan düşmanlık merkezidir.

İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü derhal Türk Siahlı Kuvvetleri’nin Tam kontrolüne alınmalıdır. ABD askerleri defedilmelidir.

Filistin bizim kan kardeşimizdir. Filistin davasına Partimiz üyelerini Filistin topraklarında Şehit vermiş Vatan Partisi olarak; bu mücadeleyi zafere ulaştırmak için çağrımızı yapıyoruz.

Batı Asya ülkelerini birleştirelim, Kürecik ve İncirlik eşkıya yataklarını TSK’nın tam denetimine alalım!

Kahrolsun Siyonizm, Kahrolsun Emperyalizm! Yaşasın Özgür Filistin! Yaşasın batı Asya Birliği!”