Özellikle Doğu illerinde yapılan Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında son derece çirkin olayların yaşandığını, bu olayların önüne geçilmesi için Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak bir takım tedbirlerin alınması için yapılan toplantıda olayların en ince ayrıntısına kadar araştırılmasının da kararlaştırıldığını kaydeden Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı, ligde hakemlerle ilgili yaşanan olumsuzlukların da detaylı bir şekilde ele alınacağını da ifade etti.

Avcı, ?Türkiye Amatör Spor Kulüpleri federasyonunun İstanbul?da yönetim kurulu toplantısı vardı.

Konfederasyon toplantımızda ele alınan konulardan biri de Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında, özellikle doğu illerinde yapılan karşılaşmalarda yaşanan olaylar ele alındı. Yapılan değerlendirmelerin ardından bu müsabakalarda söz konusu çirkin olayların yaşanmaması için çok sert tedbirlerin alınması kararı alındı.

Bu tür olaylara karışan takımların ligden atılmasına kadar gidebilecek sert tedbirlerin alınması gündeme alındı. Türkiye genelindeki BAL müsabakalarında hakemlerle ilgili konuların Merkez Hakem Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Kurul üyesi de olan ismin daha derin bir araştırma yapması istendi? diye konuştu.