İçinde yaşadığımız dünyada her ülkenin milli politikaları gereği hedefleri vardır, onun gerçekleşmesi için değişik siyasetler uygulayıp insanları kazanma peşindedirler. Ülkemizin hedefinin 2023.de, Cumhuriyetimizin kuruluşun 100.yılına kadar örnek uygulamalarla, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL icraatlarında ve mevcut iktidarın vizyonunda görüyoruz?
Muhalefet partilerine bakıyoruz alternatif politikaları az, Sizin hedefiniz nereye? İktidar partisinin yaptıklarına karşı; muhalefet partilerimizce bazen sert, bazen de yapıcı eleştirileri ulusal medyadan takip etmekteyiz. Dış işleri bakanı Sayın Davutoğlu?nun yaptığı çalışmaları gıptayla izliyoruz, umarız hedefini tutturur? Kültür bakanlığı ve Milli eğitim bakanlığının yaptıklarını az buluyoruz?
Gençlik geleceğimizdir. Türk cumhuriyetlerimizin yerini bilmeyen, AB sevdasına kendini kaptırmış, internet bağımlısı ve cep telefonlarının bağımlısı olmuşsa burada hepimizin sorumluluğu aynı olmalıdır. Globalleşen dünyada iletişim elbette çok iyi kullanılmalıdır. Lakin gençlerimizin bu alanda ilgili bakanlıklarca, kendi öz kültürümüzün müzikle, sporla ve teşviklerinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Anayurdumuz orta Asya?dan gelen Ruhumuzun kaynaklarının kurutulmaması lazımdır. Millî ve dini alanda yapılan son yıllardaki hizmetleri takdir etmekle beraber, yeterli buluyor musunuz?
Örnek mi:Argo konuşanlar,büyüklerine saygısı azalanlar, şiddet içeren sahnelerde,kadınlarımız öldürülüyor, âdeta eziliyor, ulusal televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerin ilgili iki bakanlığımızca RTÜK kontrolü acilen sağlanmalıdır? Bize gelen şifahi şikâyetler bu yöndedir. Kendi atalarımıza saygısı olan gençler yetişmesi için, değişik yarışmalardüzenlenmesi, Müzik etkinlikleri yapılması gereklidir diyoruz. Yeşilay gönüllüleri olarak,aile birliğimizin parçalandığına üzülmekteyiz. Hepimizin gayesi sağlıklı nesil, sağlıklı toplumdur.
Türkiye?de fikri tıkanma var, dünyanın geldiği özgürlükçü,çoğulcu,katılımcı bir nokta.Artık Marksist Leninist-tepeden inmeci ayaklanmacı yöntemler aşıldı. Türk halkımızın3 şey istediğini biliyoruz hepimiz.
1-Demokratik hak ve adam yerine konmak,
2-Ekonomik refah,
3-Sosyal dayanışma duygusu.
Bazı bürokratlarda olan yanlışların düzeltilmesini siyasilerimizin ustalık dönemindenbekliyoruz? Valiliklerde, Kaymakamlıklarda hatalı olan bürokratları isimce yazmak istemiyoruz. Bizler gönüllülük esasına göre çalışırken şevkimizi kırmaya çalışan kişileri nezaketle ramazan ayında rehberlik ediyoruz. Bize yakışan budur. Görev yetki alanında sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloğu kuramayan, Tütün il kurulunda sivil toplum kuruluşuna yer vermeyen sağlık il sekreterliğini, 2010-ve 2011 yılında aldıkları kararda eksik yanlarınıbir kez daha gözden dikkatlice geçirmelerini tavsiye ediyoruz?
Şehrimiz Kültür ve Turizm beldesidir, İçki tüketiminde artış vardır. Yerlilerce tüketiminin azalmasına yapılan önerilerimizde, kendisini yenilemeyen, randevu istenildiğinde sivil toplumların sesine kulak vermeyen, hatta geri dönmeyen! bazı bürokratlarımız erimeye mahkûmdur?
Demokrasi halka tepeden bakarak değil onun içinde yaşatılır? Neslimizintarihini bilen, okuyan ve yaşayanlardan olmasını arzu ediyoruz. Yoksa AB girdiğimizde, gerçekten alırlar mı tam net de değil ama? Türk ve İslam kültürüne yabancı bir nesil olmasın!
Doğu ve güneydoğuda ülkemiz topraklarında Federasyon isteyen bir Parti temsilcisi, açıkça özerklik ilan edebiliyorsa eğitim alanında, güvenlik alanında çok şeyler yapmak lazımdır? Sabah TV haberlerini izliyoruz sinsi terör daha hala devam etmektedir. Allah ülkemizi iç ve dış düşmanlarımızın şerrinden korusun?