Sömürgecilik ruhu 100 yıl sonra yeniden hortladı. Sanki tarihi geri çevirmiş gibi.

1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’nda aynı oyunu bir daha izlemiştik. İngiltere ve Fransa Hindistan’dan başlayıp işgal ederek tâ Anadolu’ya kadar gelmişlerdi. Bu savaşlarda birçok toprak kaybettik.

İngiltere ve Fransa Antep’i ve Maraş’ı işgal etti. Başarı ile savunduk. İşgalden kurtardık.

Sevr Antlaşmasını imzalamak zorunda bırakıldık. Bize Anadolu’da birkaç vilayet bıraktılar o da “tehlikeli bulunursa işgal edilebilecekti.”

Savaşın sonunda kendileri cesaret edemedikleri için Yunan’ı Anadolu’ya çıkardılar. Avrupa’nın şımarık çocuğu Anadolu’da insanlık dışı vahşet uyguladı. Hezimete uğradı ve İzmir’den denize döküldü.

Aslında bu Bizans çocuklarının ilk denize dökülüşü değildi. Selçuklular döneminde de bir kez daha denize dökülmüşlerdi. Hem de hanedanlarıyla birlikte.

Demek ki tarihten ders almamışlar!...

Aradan epey zaman geçti. Belki de unuttular.

Şimdi AB’yi arkasına alarak yine kirli oyunu denemeye çalışıyorlar!...

@ @ @

 Peki Yunan’ın arkasında kim var?

Düz bir mantıkla bu olaydan kim yararlanıyorsa o var.

Başta Fransa, Almanya, Amerika ve Siyonist İsrail!...

Fransa eski sömürgecilik yıllarında olduğu gibi yeniden Ortadoğu’ya inmek istiyor.

Bu yüzden Lübnan’daki olayı fırsat bilerek iki kez Lübnan’ı ziyaret etti. Maksat Lübnan’a yardım değil, Ortadoğu’da oyun kurucu olmak.

Yunan’ın yanındaymış gibi durması da yine aynı amaçla!...

Binlerce kilometre öteden Doğu Akdeniz’de yerini almak!...

Zengin petrol ve gaz yataklarından hissesine düşeni (!!!) almak!...

Sömürgecilik ruhu yeniden kabardı.

@ @ @

 Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kirli oyunu; “Kendilerini büyük, güçlü, müreffeh, yenilmez gören kimi devletlerin, diğerlerine karşı sergiledikleri zalimlikleri artık siyasi ve diplomatik laf cambazlıkları da yetmiyor.” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’yi, 780 bin kilometre karelik devasa büyüklüğüne bakmadan, 10 km karelik bir ada üzerinden kıyılarına hapsetme girişimi, haksızlığın ve adaletsizliğin en açık ifadesidir.”

Akdeniz’in zenginliklerinin üzerine adeta çökme çabası, -aslında perde arkasındakileri kastederek- tam bir modern sömürgecilik örneği olduğunu ifade etti.

Arkasına Müslüman Arap Ülkeleri’ni de alarak –Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi- işlerini kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Onlar da piyon olarak kullanılıyorlar.

Erdoğan; “Asırlardır Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar sömürmedik yer, katletmedik toplum bırakmayanların devri sona eriyor.” müjdesini verdi.

İnşallah Amerikan yüzyılının sona erdiği gibi Avrupa yüzyılının da sonu gelir.

Erdoğan; “Bu adalet uyanışını durduramayacaklar. Ülkemizin öncülüğü yalnız kendi adına değil, tüm mazlumlar adınadır.” dedi

@ @ @

Tarih; yeniden masa üstüne yatırılmalı, Ege Adaları gündeme getirilmeli, 580 km uzaktan gelip 2 km yanımızdaki adayı silahlandırma adaletsizliği çözüme kavuşturulmalıdır.

Haklı davamızda yolumuzu çizmeliyiz, kimsenin etkisinde kalmadan.

Çünkü Sarıhıdır ağzıyla söylersek; “Geşdi Lômen’nanıng devri!...” Artık Türkiye eski Türkiye değil!...

[email protected]