Sporun geniş kitlelere yayılması, her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirmesine, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü temelindeki iletişime katkı sağlaması ve nihayetinde spora olan ilginin artması hedefiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde “2021 İçişleri Bakanlığı Spor Olimpiyatları” yapılacak.

Spor olimpiyatları takım sporları (Futbol, Basketbol, Voleybol ve Atıcılık), bireysel sporlar (Yüzme, Bisiklet, Masa Tenisi, Atıcılık) olmak üzere tüm illerde icra edilecek.

Turnuvalar illerde başlayacak olup, daha sonra sırası ile bölge müsabakaları, çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları şeklinde icra edilecek.

Takım sporlarında il içi turnuvalar yapılmayacak olup her il, iller arası takım sporları için ili temsilen her branş için ayrı ayrı olmak üzere tek takım kuracak. Bireysel sporlarda il içi turnuva düzenlenebilecek. Final müsabakasını müteakip müsabaka birincilerine kupa ve hediye takdimi Onur Komitesi tarafından yapılacak.

TURNUVA TARİHİ

Turnuva 17 Mayıs – 04 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Turnuva başlangıç ve bitiş tarihlerinde turnuva organizasyon komitesi değişiklik yapmaya yetkili olacak.

Katılım formlarının son teslimi 17 Mayıs 2021 günü mesai saati sonuna kadar yapılacak. Başvurular Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisine yapılacak.