Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Nevşehir Kadınlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası düzenlendi.

İl genelinden 28 sporcunun katıldığı turnuvaya Nevşehir´in Gülşehir ilçesinde yaşanan 63 yaşındaki Nazire Taşkın, kızı Sevda Taşkın (45) ve torunu Güneş Işın Taşkın (15) da katıldı. Aynı aileden 3 kişinin yarıştığı turnuvanın hakemliğini ise damat Hüseyin Taşkın yaptı.

1986 yılından beri satranç oynadığını söyleyen Nazire Taşkın, kızı lisedeyken gazete kuponlarıyla satranç takımı aldıklarını belirterek, kızıyla birlikte satranç oynamayı öğrendiğini ve eşine de öğrettiğini söyledi.

Eşi Erol Taşkın ile her gün sabah kahvaltısından sonra satranç oynadıklarını ifade eden Taşkın, “Satranç çok güzel bir spor. Herkese tavsiye ediyorum. Sabah uyandıktan sonra ilk olarak mandıradaki işleri yaparım daha sonra eşimle birlikte kahvaltı yaparız ve satranç oynarız” dedi.

Satranç takımının sürekli salonda olduğunu kaydeden Taşkın, evine gelen misafirlerle de satranç oynadığını söyledi. 

Taşkın, yeğenlerine de satranç oynamayı kendisinin sevdirdiğini kaydetti.

Torun Güneş Işın Taşkın da evde herkesin satranç oynadığını ifade ederek, “Babam satranç hakemi olduğu için ona özendim ve ben de satranç oynamaya başladım. Turnuvalarda annem ve ananemle karşılaştığım zaman heyecanlanıyorum” diye konuştu.

“Hakemler tarafsız olur”

Turnuva hakemi Hüseyin Taşkın da ailecek satranç oyuncusu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Bir zeka oyunu olan satrancı nesilden nesile aktarmak çok güzel bir şey” dedi.

Eşi, kızı ve kayınvalidesi ile çeşitli turnuvalara katıldığını söyleyen Taşkın, “Müsabakalarda kimin kiminle oynadığı bizim için hiç önemli değil. Biz hakemler daima tarafsızız” diye konuştu.

35 yıldır satranç oyuncusu olduğunu belirten, Taşkın 14 yıldır da hakemlik yaptığını söyledi. Haber: Alpaslan Körükcü