Vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması ve spor yapmaya özendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından hayata geçirilen ‘Amatör Spor Haftası´ etkinlikleri başladı.

Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Bayram Ekici hafta dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla halkımıza tanıtılması amaçlanmaktadır.

Ekici; Nevşehir Amatör Spor Klüpleri Federasyonu olarak Amacımız, “ilimizde her branşta amatör spor faaliyetlerini, geliştirmek ve emanet edilen çocukların hem spor olarak, hem de ahlak olarak gelişmeleri, gereken noktaya gerekli itinayı göstererek gelmelerini sağlamaktır.”

Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik

edilmesini sağlamak Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasına hep birlikte yardımcı olmak gerekmektedir.Bu sayede Gençlerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için spora yönlendirmenin çocuklarımız ve gençlerimizin daha sağlıklı, daha sosyal ve daha başarılı olması için ortamların oluşturulmasının sağlamamız gerekmektedir.

"Gönüllü olarak yapılan, ailelerimizin güvenerek emanet ettiği çocukları,sporun her safhasında yetiştiren amatör spor kulüplerine her kurumun destek vermesi gerekmektedir.

Şu asla unutlmamalıdır ki;  “Amatör olmadan profesyonel olunmuyor.”

Nevşehir Amatör Spor Klüpleri Federasyonunun faaliyetlerine de değinen Ekici, bizler bünyemizde Futbol branşında U11-U12-U13-U14-U15-U16-U17-U19 ve A takım olmak üzere 9 katogoride Antrenör belgeleri dahil toplamda 2500 gencimiz ve çocuğumuzun lisans işlemlerini yapmaktayız. Ayrıca Basketbol branşında bayan ve erkek olmak üzere 250 gencimizin 4 katogoride lisans işlemleri tarafımızdan yapılmaktadır. Nevşehir Amatör spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu sayıların her branşta artması için üstün çaba ve gayret göstermekteyiz.

´Ülkelerin en etkili tanıtım aracı olan spor Ülkemizde ve şehrimizde de trend halindedir. Sporun en temel faktörü olan amatör ruhun özüne vurgu yapmak halkımızın spor bilincini geliştirmek yeni bireyleri spora kazandırmak için el birliği ile çalışmamız gerektiğini bir kez daha vurgulayarak saygılarımı sunuyorum dedi.