Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Atletizm, Basketbol, Judo,  Hentbol, Voleybol ve Yüzme branşlarında düzenlenen sportif etkinliklerle yaklaşık 500 sporcu katılım sağladı.

Yaşanan terör olayları sebebiyle program dahilinde olan açılışlar ve kortej yürüyüşü şehitlerimiz dolayısıyla iptal edildi. Büyük çekişmelere sahne olan yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Yıl içerisinde de dereceye giren sporculara Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yılın enleri ödülleri verildi.

Nevşehir Gençlik Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Nevşehir Gençlik Hizmetleri Spor İ Müdürü Mustafa Ünlüer, Spor Şube Müdürü Aslan Uçar, Nevşehir ASKF Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Hemit, Mehmet Tolga Karaca ve antrenörler ile sporcular katıldı.

Antalya´da düzenlenen Atletizm Bölge müsabakalarında Gülle ve 100 metre koşuda 1. olan Abdülkadir Mıhçı, 1. olan Yaren Şahin, güllede 2. olan Sait Aytekin ve 1. olan Mert Altunsoy, Macaristan´da düzenlenen boks genç bayanlar Avrupa 2. Esra Yıldız, Bulgaristan´da düzenlenen büyük erkekler taekwondo şampiyonasında 3. olan Hüseyin Coşkuner ve Lüksemburg´da düzenlenen büyük bayanlar Avrupa taekwondo şampiyonasında İpek Çidem´e plaket verildi.

Diğer taraftan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligier ve Murat Göktürk ile Nevşehir 1. Amatör futbol liginde mücadele eden takımların başkanlarının katılımıyla yemek programı tertip edildi ve takımlara malzeme desteği sağlandı. Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2016-10/19/1411177410049.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-10/19/1411324597854.jpg