Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği, düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasına özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri 81 ilde eş zamanlı olarak 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.

Amatör Spor Haftası kapanış törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren, Avanos Kaymakamı Olgun Üner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, İl Hakem Kurul Başkanı Murat Tavukçu ile sporcular katıldı.

Amatör Spor Haftası kapsamında kortej yürüyüşü ile başlayan açılış programında; sporcuların gösterileri ve spor branşlarının tanıtımları yapılarak, tesislerde spor müsabakaları hafta boyunca devam etti. Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda düzenlenen kapanış programında, müsabakalarda başarılı olan sporculara ve takımlara kupa, madalya ve yılın enleri ödül töreni plaket takdimi ile tamamlandı.