Nevşehir?i profesyonel anlamda son iki yıldır başarıyla temsil eden ve kattığı spor kültürü ile farkındalık yaratan Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bayan basketbol takımı sezonu oynadığı Ankara Mülkiye maçı ile tamamladı.

Geçtiğimiz yıl kurulan ve bu yıl hedefleri doğrultusunda eleme guruplarına kalarak büyük bir başarı elde eden Nevşehir Üniversitesi Bayan basketbol takımı D gurubu 10. ve sonuncu hafta müsabakasında Ankara Mülkiye takımı ile Ankara Üniversitesi Cebeci Spor Salonunda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı 69-65 kaybeden Nevşehir Üniversitesi Bayan basketbol takımı bu maçla sezonu tamamlamış oldu.

Ayhan Baykara ve Caner Öztürk hakem ikilisinin yönettiği müsabaka baştan sona seyir zevki yüksek bir tempoda oynandı.

İlk periyot 16-13, ikinci periyot 18-14 Mülkiye üstünlüğü ile tamamlanınca ilk yarı 34 ? 27 Mülkiye lehine bitti.

Üçüncü periyotta 20-16 Nevşehir Üniversitesi üstünlüğü olsa da karşılaşmanın son periyodunda 19-18 üstünlük sağlayan taraf Mülkiye olunca mücadele 69-65 Mülkiye takımı lehine sonuçlandı.

Nevşehir Üniversitesi bayan basketbol takımı oyuncuları Şükran Çapalı 17, Buse Semen 2, Ezgi Asil 8, Gizem Bacın 3, Canan Karsavran 7, Tuğçe Tarı 6, Tuba Kaya 9 ve Ayeshaa Saakena Barkley?de 13 sayı ile oynarken Mülkiye oyuncusu Dilek Topdemir attığı 25 sayı ile maçın skorer oyuncusu oldu.

Şut yüzdesinde %38?e %37.8, serbest atışlarda %81,8?e %71.4 ve iki sayılık atışlarda %43.2?ye %38 başarı sağlayan Nevşehir Üniversitesinin bayan basketbolcuları 3 sayılık atışlarda %37.5?e %30.7 ile rakibine cevap verebildi.

Ribauntlarda 45-38 Mülkiye, asistlerde 11-15, top çalmada 7-8 üstün olan taraf Nevşehir Üniversitesi olurken her iki takımda mücadele boyunca 18?er top kaybı ile oynadı.

Toplam 6 takımın bulunduğu TKB2L D gurubu eleme müsabakaları sonunda Nevşehir Üniversitesi Bayan Basketbol takımı gurubunu oynadığı 10 müsabakada 2 galibiyet 8 mağlubiyet ile tamamlarken attığı 633 baskete karşılık potasında 775 sayı yiyerek toplam aldığı 12 puanla ligi tamamladı.

TKB2L?de D ? E ve F guruplarında oynanan maçlar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst gurup olan Final- six gurubunda Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci ligine çıkmak için mücadele edecek.

TKB2L D gurubunda Orman ve As Osmaniye Gençlik, E gurubunda Çankaya Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediye ile F gurubunda Edirnespor ve Mersin Üniversitesi takımları bir üst lige çıkmak için final-six maçları oynayacaklar ve oynanacak müsabakalar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci ligine yükselme hakkını elde edecek. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ