Son zamanlarda spor müsabakalarında artan şiddet ve çıkan olaylar nedeni ile ilgili Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve TFF Nevşehir İl Temsilciliği adına yapılan açıklamada “Spor Barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edilebilir. Ancak kazanma ve kaybetme algısının somutlaşması ve rekabetin ekonomik ölçüler ile değerlendirilmesi ile birlikte sporun yapısı ve algılanış biçimi maalesef değişime uğramıştır.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Süper Amatör kümede oynanan Yıldırım Bosna Spor- Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki Küçükköy spor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile spor ailesi olarak büyük üzüntü içerisindeyiz.

İnsan hayatı ve sağlığının olduğu bir noktada şampiyonluk veya küme düşme mücadelesinin zerre önem arz etmeyeceğini belirtmek isteriz. Yeniden aynı acıların yaşanmaması için bütün kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerektiğini düşünüyoruz.

Yaşanan bu durum nedeniyle 4-5-6  Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm Amatör Futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul Kararları gereği oynanmayacak. Sporun ruhunun, amacının insanları kaynaştırmak olduğunu belirtmek isteriz.

Sahadaki rekabeti de centilmence, saygı, sevgi çerçevesinde sergilemek ve maç neticesinde de yine el ele, kol kola sahadan ayrılmak, dostluğu pekiştirmek sporun güzel olan yanını ortaya koyuyor. Bu amacı da hiçbir zaman unutmamak lazım. Türk sporunu ve taraftarını asla şiddete teslim etmeden hareket etmeliyiz. İstanbul’da yaşanan üzücü hadisede vefat eden kardeşimize Cenab-ı Allah’dan rahmet acılı ailesine sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.