Alt yapı antrenörleri İsa Demir ve Mücahit Mutlu tarafından okullarda ve yarışmalarda keşfedilen başarılı sporcular daha sonra atletizm takımı baş antrenörü Resul Köstekçi tarafından ulusal ve uluslar arası başarılar elde edebilmesi için eğitiliyor.

Nevşehirli atletler bu sene yarışmalarda genç erkeklerde (5) ve yıldız erkeklerde (5) ve küçük kızlarda (3) olmak üzere toplam13 sporcu ile mücadele edecek. Yarışmanın hazırlıklarını Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi nezaretinde günlük çift idman ile sürdüren Nevşehir atletizm takımı çalışmalarda son aşamaya geldi.

4 bin metre mesafede yapılacak olan Genç Erkekler yarışmasına Nevşehirli milli atletler Erdem Öz, Anıl Kalaycı, Ömer Şen ve Murat Yalçınkaya´nın yanı sıra elde ettiği başarılar ile ışığı parlayan Melih Çopur katılacak.

Yıldız Erkeklerde ise Mehmet Kerim İnci, Eyüp Yasin Hamurcu, Emirhan Altıparmak, Emircan Şengün ve Ali Can Yavuz katılacak.  Yıldız Erkekler ise 3 bin metrelik mesafede birbiri ile yarışacak.

Bin 500 metre mesafede yapılacak olan küçük kızlar kros yarışmalarında Sudenaz Yıldız, Aleyna Sürücü ve Şeyma Toprak katılacak.

Türkiye´nin 4 bir yanından en başarılı atletlerin katıldığı yarışmada Nevşehirli atletler başarı sağlayarak kupa ile dönebilmek için tüm gücünü ortaya koyacak.