Uçhisar Kalesi önünden başlayan etkinlikte, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı ve AK Parti İl Başkanı Rauf Yanar başta olmak üzere bazı il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar bir araya geldi.

Nevşehir Belediye Başkanı Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların sportif faaliyetlerde yer almasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Hafta boyunca sürecek etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Arı, "Herkes İçin Spor Federasyonu ve Avrupa Spor Haftası'nın temel mantığı 7'den 70'e her yaş grubundaki insanların spora ilgi ve yakınlığını artırıp spora teşvik etmektir. Bizimde amacımız şehrimizde kadını, erkeği, çocuğu yaşlısıyla herkesin profesyonel olarak yapsalar da yaşamlarının bir yerinde sporla iç içe olmalarını sağlamaktır." dedi.

Bisikletlerle, yaklaşık 15 kilometre mesafe kateden katılımcılar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Futbol Sahası'na kadar pedal çevirdi.

Etkinlikler kapsamında, akşam saatlerinde Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) koordinatörlüğünde, Nevşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde çeşitli gösterilerin düzenleneceği BeActive (Aktif ol) Gecesi gerçekleştirilecek.