Gençlik ve Spor Bakanlığı hem sporu hem de eğitimi hedeflemiş gençleri desteklemeye devam ediyor. Başarılı sporcu öğrenciler, MEB’e bağlı özel öğretim kurumlarında yüzde 100 burslu olarak okuyabilecek.

Protokol kapsamında; Olimpik ve Paralimpik spor dalları yarışmalarında; Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında, ulusal spor faaliyetlerinde (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile okul sporları Türkiye birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleri) son 2 yıl içerinde altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dâhilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar yüzde 100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Simya Koleji, Bahçeşehir Koleji, Altınyıldız Koleji, Kardelen Koleji ve Uğur Okullarıyla protokoller imzalayarak Nevşehirli sporcu öğrencilere yüzde 100 eğitim bursu verilmesini sağladı.