Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmecileri, sanayi ve ticaret odaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Katılımcılar çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için ?Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı? hakkında bilgilendirildi. Toplantıda tesislerin ve ilgili bütün kurumların temsilcilerine Yeşil Yıldız belgesine başvurma koşulları, bu konuda proje tarafından verilecek destek ve danışmanlık hizmetleri anlatıldı.

Dünya turizm sektörü içinde 38 milyona yaklaşan yıllık yabancı ziyaretçi sayısı ile dünyada 6. sırada yer alan Türkiye?de yıllık 32,3 milyar dolarlık turizm geliri elde edildiğini belirten bakanlık yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı vizyonu olan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine destek vermek hedefleniyor. Bu kapsamda turizm sektörü işgücü araştırması ile eğitim planlamalarının daha etkin yapılması ve çevreye duyarlı tesis ?Yeşil Yıldız? uygulamalarının teşviki ile doğal kaynakların etkin kullanımı destekleniyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti?nin mali katkısıyla hayata geçirilen Projenin Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı?dır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen Projenin toplam bütçesi 7,5 milyon Euro?dur? diye konuştu.HABER: Alpaslan Körükcü