Dünyada down sendromlular için yapılan en büyük organizasyon olan ve bu yıl ikinci kez düzenlenecek Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları, Türkiye'nin ev sahipliğinde 31 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Şampiyona öncesinde Nevşehir’de kampa giren Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tesislerinde açık saha ve kondisyon çalışmalarını sürdürüyor.

28 ülkeden 520 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek olan spor oyunlarında mücadele edecek 18 kişilik Türk Milli Takımı’nda Nevşehir’den de bir sporcu ve antrenör de yer alıyor.

Kapadokya Mavi Umut Spor Kulübü sporcusu Ramazan Ünlü ile birlikte milli takım kampında antrenör olarak görev alan Nevşehirli Beden Eğitimi Öğretmeni Tarkan Güney, desteklerinden dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Birol Aydın’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın daveti üzerine milli takımın Nevşehir’e gelerek hazırlıklarını burada sürdürdüğünü ifade eden Milli Takım Antrenörlerinden Güney, “Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı olarak 17 sporcuyla 14 stilde müsabakalara katılacağız. Kamp sürecimiz oldukça verimli geçiyor. Sabahları açık saha antrenmanları, akşamları kondisyon şeklinde çift antrenman yapıyoruz. Spora verdiği desteklerle her zaman bizleri gururlandıran Belediye Başkanımız Rasim Arı’nın destekleri ile şehrimizdeki kamp sürecini en verimli şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Kendisine ve Nevşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz." dedi.