Büyük fedakarlıklarla görevini yapmaya çalışan Topaklı 112 çalışanları gece saat 22:00 civarlarında alkollü olduğu tahmin edilen 2 veya 3 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Şahıslar önce ambulansa zarar vermek üzere Topaklı 112 istasyonuna girerek sağlık personelini darp etmeye çalışmış fakat çalışanların çevik hareketleri sonucu kendilerini başka bir odaya kilitleyerek, olay yerine Jandarma ekiplerinin gelmesi ile saldırganların ellerinden kurtuldular.

Konuya ilişkin Kalaba 112 istasyonunu ziyaret eden Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin,

?Topaklı 112 istasyonunda yaşananlar artık sağlıkta şiddetin, sağlıkta teröre dönüştüğünü bizlere göstermektedir. Sağlık Bakanlığı gerekenleri yapsın? dedi.

Topaklı 112 istasyonunda alkollü olduğu tahmin edilen saldırganların Kalaba 112 istasyonunu basıp çalışanları darp etmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin

?Sağlık kurumlarında yaşanan şiddet olayları görmezden geliniyor. Sağlık çalışanları her gün hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Türkiye?nin farklı yerlerinde saldırganlar sağlık hizmeti veren kurumları basıyor ve darp ediyor hatta öldürüyor. Fakat hâlâ gerekli önlemler alınmıyor.

Sağlık Bakanlığı ise adeta uykuya yatmış vaziyette. Ne şiddet için ağır cezalar öngören düzenlemelerin hayata geçmesini sağlıyor ne de vatandaşın bu konuda bilgilendirilmesi için bir çaba harcıyor.

Bu konuda gerekli çalışmalar yapılmıyor.

Bu şaşı bakışın bir an önce sona ermesi için Sağlık personellerine fiili saldırı da bulunanların mahkeme sonuçlanıncaya kadar sağlık hizmetlerinden men edilmesi, bu süre zarfında yararlanılan sağlık hizmetleri ücretinin saldırganların kendilerinden tahsil edilmesi gibi düzenlemelerin yapılması gerekiyor? ifadesinde bulundu.

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin saldırıya uğrayan Topaklı 112 istasyonu çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunurken olayın takipçisi olacağını, saldırıya uğrayan sağlık personellerine her türlü hukuki desteğin sağlanacağını ifade etti.

Çetin; ?Şiddetin her türlüsünü Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak kınıyoruz? diye konuştu.
Haber: Erdal Kesici