Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Mahalleler Arası Kızlar ve Erkekler Basketbol ve Erkekler Futbol Turnuvalarının düzenleneceği bildirildi.  13-17 yaş grubundaki gençlerin katılabilecekleri turnuva da basketbol müsabakaları, kızlar için Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’n da erkekler için ise mahallelerdeki parklarda bulunan açık sahalarda oynanacak. Takımların kadrolarında en fazla 10 oyuncu olacak ve 8’er dakikalık 4 periyottan oluşan müsabakalar 5’er kişi ile oynanacak.

Futbolda ise, maçlar halı sahada 25’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Burada da takım kadroları 12 kişiden oluşacak ve müsabakalarda 7 oyuncu sahada olacak.

Turnuva sonunda ilk 3 dereceye giren takımlara kupa ve madalya ile birlikte birinci olacak takımlara basketbol ve futbol topu hediye edilecek.

Turnuvaya katılacak olan takımların forma ve tişörtleri Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

Turnuvaya katılmak isteyenler Gülbahçe yanında bulunan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilecek.