CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu?nun Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için söylediği, ?Milletin anasını belleyen iş adamları var. Onlarla beraber yola çıktı.

?Milletin adayı? değil, olsa olsa ?milletin anasını belleyenlerin adayı? sözüne ilişkin açıklama yaptı. Nevşehir?de soğuk hava depolarını inceledikten sonra çıkışta gazetecilere Kılıçdaroğlu?nun açıklamasını okuyan Güllüce, şunları söyledi:

?25 milyon insana milletin anasını belleyen insan diyor. Bu ayıp bir şey. Sadece ayıp deyim ben başka bir şey demiyorum. Edep deyim, edep yahu. Demek ki herkes kendine yakışanı yapıyor. Yani milletin anasına bu kadar hakaret edemez. Türk anası kutsaldır.

Dünyada ana ismiyle anılan bir tek vatan vardır o da Anadolu?dur. Biz anayı o kadar kutsarız ki vatanımızın adına Anadolu demişiz. Dünyada başka örneği yok bunun.

Bizim için ana bu kadar kutsaldır. Yani bu ülkede analara bu kadar hakaret etmek ancak kendisine yakışır diyorum ben. Bu kadar ayıp bir şey olmaz.

Vatanımızın adını ana koymuşuz. Bu  kadar anaya nasıl küfredilir ya. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Vatanımızın adını vermişiz sen kalkıyorsun milletine anasına? İşte herkes yakışanı yapıyor. Bu kadar mı seviyesizlik olur.

Seviyenin sıfırın altı da değil rakam verilemeyecek kadar sıfırın altı. Mevlana demiş ?Bir lafa bakarım laf mı diye bir söyleyene bakarım adam mı diye.? Biz anaları kutsarız. Bu Anadolu kaç kere yıkılmış yapılmış bu anaların eliyle yapılmış.

En son kurtuluş savaşından sonra gene anaların eliyle, omuzlarında, tırnaklarıyla Anadolu vatan edilmiş, büyütülmüş, yükselmiş, kalkınmış. Kurtuluş savaşı yıllarında milyonlarca dul kadın kocası ve oğlunu kaybetmiş.

Evde iki gelin beş torun bir kaynana onlar bugünü oluşturmuşlar o analar. O analara sen sövüyorsun şimdi. Haber: Alpaslan Körükcü