Yüzmeden okçuluğa, jimnastikten, basketbola kadar birçok dalda GSB Spor Okullarına ve GSB Engelsiz Spor Okullarına kayıtlar devam ediyor.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, ''2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün alınan karnelerin ardından sona eriyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimiz karnelerini alacak ve 3 aylık yaz tatiline girecekler. GSB Spor Okullarına ve GSB Engelsiz Spor Okullarına kayıtlarına okullarımızın tatili öncesi başlamıştık, devam eden kayıtlarımız oldukça yoğun ilgi görüyor.” dedi

Sporun tabana yayılmasına, çocukların sporla tanışmasına, kendilerini geliştirip nitelikli birer sporcu olarak yetişmesine yardımcı olduklarını dile getiren Özdemir, “Amacımız sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle olarak çocuk ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumaktır. Ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol edip, kurallara uyan, erdemli, elit sporcular olarak yetiştirmek, Türk sporuna ve spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmaktır. Ayrıca gençlik merkezlerimize gelerek sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler ile atölye ve kulüp çalışmaları ile serbest zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Bu vesileyle eğitim öğretim yılını tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Tüm Nevşehir’i Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün GSB Spor Okullarına, GSB Engelsiz Spor Okullarımıza ve Gençlik Merkezlerimize davet ediyorum.” diye konuştu.