Kapadokya Nevşehirspor Kulübünün Nevşehir şampiyonu olarak mücadele vereceği U16 Türkiye Şampiyonası müsabakaları İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Düzce, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Afyonkarahisar, Manisa, Denizli, Mersin, Konya, Gaziantep, Bingöl, Kayseri, Çankırı, Bartın, Tokat, Ordu ve Rize grup merkezlerinde yapılacak.

U16 İkinci Kademe müsabakaları grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 4 grup merkezinde, final müsabakaları ise ikinci kademe grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla tarafsız bir grup merkezinde oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen statüye göre 2013 ? 2014 sezonu U 16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 65 ilden 108 takımın katılımı ile yapılacak.

Birinci Kademe müsabakaları tarafsız grup merkezlerinde 6?şar takımlı 14 grupta 29 Mayıs ? 1 Haziran 2014 tarihlerinde, 4?er takımlı 6 grupta ise 30 Mayıs ? 1 Haziran 2014 tarihlerinde olmak üzere 20 grup merkezinde oynanacak.

İkinci kademe müsabakaları, birinci kademede grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 6 takımlı 2 ve 4?er takımlı 2 olmak üzere 4 grupta oynanacak. Final müsabakaları ise İkinci Kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulüyle oynanacak.

Birinci Kademe müsabakalarına katılan her takıma Türkiye Futbol Federasyonunca 1.000 TL tutarında katkı payı verilecek. Katkı payları, takımlar müsabakalardan sonra dilekçelerini Futbol Federasyonuna gönderdikten sonra kulüp adına açılmış olan banka hesaplarına gönderilecek.

Kulüpler katkı payı ücretlerini en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar alabilecekler. Bu tarihe kadar katkı payı dilekçelerini gönderip paralarını talep etmeyen kulüplere bu tarihten sonra ödeme yapılmayacak.

Müsabakalara gelmeyen, müsabakaları tamamlanmadan grup merkezinden ayrılan, sahte sporcu oynattığı tespit edilen ve müsabakalarda olay çıkartan takımlara katkı payı ödenmeyecek.

Altı takımlı grup merkezlerinde takımlar 3?er takımlı 2 gruba ayrılacak. Öncelikle aynı ilden 2?şer takımla katılan takımların (A ve B) gruplarında ayrı ayrı yer almaları için kura çekimi yapılacak.

Daha sonra gruplara tek takımla katılan illerin takımlarının (A ve B) gruplarının hangisinde yer alacağının kura çekimi yapıldıktan sonra müsabakalar, fikstüre göre tek devre lig ve puan usulüne göre oynanacak.

29 Mayıs ve 01 Haziran tarihleri arasında yapılacak U16 Türkiye şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Nevşehir?i Kapadokya Nevşehirspor Kulübü temsil edecek.

Konya?da yapılacak müsabakalara Nevşehir?i temsilen Kapadokya Nevşehirspor?un yanı sıra Aksaray, Mersin, Niğde, Kayseri ve Kırşehir illerinin U16 şampiyonları katılacak. Haber: Ali ÇAMUR