Milli Piyango?nun büyük ikramiyesinin 50 milyon lira olduğu yılbaşı çekilişini zengin olmak için fırsat bilen binlerce kişi piyango bileti satıcılarına akın ediyor.

Nevşehir?de Ziraat Bankası karşısında insanlara umut satan piyango bileti satıcısı Abdullah Turaman da onlardan birisi. Turaman, insanlara umut dağıtırken sahte parayla dolandırıldı. Sahte 100 TL ile dolandırılan Turaman, polise başvurdu.

Bir vatandaşın kendisinden çeyrek bilet alarak 100 TL verdiğini belirten Turaman, paranın sahte olduğunu hesap verirken anladıklarını söyledi.

Turaman yaşanan olayı şöyle anlattı: ?Her zaman olduğu gibi bilet satıyordum. Başım çok kalabalıktı. Bir kişi geldi 100 TL?yi tezgahın üzerine bıraktı bende rüzgardan uçmasın diye aldım cebime koydum.

Bir adet çeyrek bilet aldı. Paranın üzerini verdim. O da paranın üzerini cebine koydu gitti. Akşam merkezimize gidip paraları teslim ederken patronum paranın sahte olduğunu söyledi. Bunun üzerine karakola, oradan da Nevşehir Emniyet Müdürlüğü?ne gittim. Polis ifademi aldı.?

Turaman, yıllardır Milli Piyango bileti satıcısı olduğunu ve ilk defa dolandırıldığını ifade ederek, "Diğer arkadaşlarımı uyarıyorum. Dolandırıcılara karşı dikkatli olsunlar" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. HABER: Alpaslan Körükcü