2013 Yılı başından bu yana yapılan ciddi çalışmalar sonucunda ilimiz genelinde lisanslı Sporcu sayısının 20 bin sayısına kadar çıktığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, lisanslı Sporcular arasında 4 bine yakınının faal olarak spor yaptığının altını çizdi.

Son dönemlerde ilimizde Veteranlar futbol takımlarının daha düzenli olarak faaliyet göstermelerinin sağlandığını, sabah saatlerinde Gazi Stadı ve 3 Nolu çim sahalarda yürüyüş yapan kişi sayısının da artırıldığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, her gün 70 e yakın bayanın çim sahaların etrafındaki yürüyüş alanlarında düzenli olarak yürüyüş Sporu yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

İlimiz genelinde lisanslı ve faal sporcu sayılarının artırılması için tüm spor tesislerinin mümkün olduğu kadarıyla spor yapmak isteyen herkese açık tutulduğunu belirten Ünlüer,

?İlimiz genelinde lisanslı sporcu sayımız şu an itibariyle 20 bine ulaşmış durumda. Bunlardan 4 bini faal olarak spor yapıyor. Bu sayının artırılması için çalışmalarımız sürüyor.

Bir yandan da bayanlarımızı, 35 yaş üzeri insanlarımızı spor tesislerimize çekerek spor yapmalarını sağlamak istiyoruz.

Bu konuda Nevşehir halkımızın son derece duyarlı olduğunu söyleyebilirim? dedi.