Nevşehir Amatör Ligi’nin ikinci devresinin ilk hafta müsabakaları oynandı.

A grubu takımlarından MAKSAN Spor futbol takımı ilk galibiyetini aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sentetik sahada onanan müsabakada MAKSAN Spor ile Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor takımları karşı karşıya geldi. Müsabakayı Nevşehir’in tecrübeli hakemlerinden Tarık Kapucu yönetirken yardımcılıklarını BAL hakemlerinden Burak Turunç ve İl Hakemi Alper Yasin Turgut yaptı. Müsabakada gözlemci olarak Hasan Balta görev yaptı.

Centilmence geçen mücadelede MAKSAN Spor 26. dakikada Nedim Doğan ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. Müsabakanın ikinci devresinde 75. dakikada Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor takımı Ahmet Taşdemir ile 1-1 beraberliği yakaladı. Müsabaka böyle bitecek derken 90+4. dakikada MAKSAN Spor’da son haftaların başarılı ve formda ismi genç Hüseyin Kara serbest vuruşta topu ağlara yolladı ve takımına galibiyeti getiren golü attı. Müsabaka bu golle MAKSAN Spor’un 2-1 galibiyeti ile sona erdi.

Nevşehir’in tecrübeli teknik direktörlerinden Ali Özcan maçtan sonra şu açıklamalarda bulundu; “Öncelikle takımımı kutluyorum. Oynayan oynamayan bütün çocukların alnından öpüyorum. Çok iyi mücadele edip bu maçı kazandılar. Sonuna kadar hak ettiler. Biz bu ligin en genç, deneyimsiz ve tecrübesiz takımıyız. Yaş ortalamamız 17. Ligin devre arasında U-18 müsabakaları oynandığı için biz hiç durmadık ve hem maç hem idman yaptık. Yeni kurulan bir takımız. Çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık. Bu ligde mücadele etmek kolay değil. Bir çok imkansızlığa rağmen çıkıp mücadelemizi yapıyoruz. Grubumuzda zaten üç takım çok büyük yatırımlar yaptılar. Yazıhüyükspor, Derinkuyugücü Spor ve Kaymaklı Belediye Spor takımları ilimizde en iyi oynayan futbolcuları zaten topladılar. Hatta il dışından transferler yaptılar ve ligde play of için, belki de şampiyonluk için iddialılar. Buna karşın bizde Nevşehir’in öz evlatlarını gençlerini topladık ve onlarla yola devam ediyoruz. Amacımız centilmen bir takım olmak ve ligde kalmak. Bu grupta yenebileceğimiz denk güçte olduğumuz takımlarla oynayacağımız maçlar kaderimizi belirleyecek. Bu maça 8 eksikle çıktık. Ama çok iyi mücadele ettik kazanmayı hak ettik. Ligdeki ilk galibiyet ve ilk 3 puanımızı aldık. Rakibimizin de eksikleri vardı, bunu bilerek oynadık. Avantajı iyi kullandık. Bundan sonra oynayacağımız maçlara takımımı hafta üç idmanlar hazırlamaya devam edeceğim. Hem U-18 Ligi maçlarını hem de A takım maçlarını aynı anda oynamak durumundayız. Haftada üç maç yapıyoruz. Hafta içi U-18 ligi müsabakası için Yazıhüyük deplasmanına gideceğiz. Ardından hafta sonu Kapadokya Nevşehir Spor ile oynayacağız. Bu maçlarda hedefimiz galibiyet. Takımıma güvenim sonsuz. Biz maç oynadıkça daha iyi takım olmaya devam ediyoruz. Nevşehirli gençleri takımımda futbol oynamaya davet ediyorum. Gelin MAKSAN Spor ailesine sizde katılın. Bu heyecanı beraber yaşayalım.” dedi.

Özcan; “Rakibimiz Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor takımına başarılar dilerim. Onların başkanı Bayram Ekici’nin futbola çok büyük hizmetleri var. O da gençlere değer veren bir başkan. Geçtiğimiz sezon birlikte çalışma imkanı buldum ve bunu çok net gördüm. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.” diye konuştu.